lab501.ro

Review – Dell G5 15

Scris de: , in categoria: Notebook, in 17 May, 2018.

Concluzii

 
Dell sunt unul dintre cei mai mari producatori de notebook-uri din lume, avand o oferta extrem de bogata si variata. De aceea, utilizatorii pot avea uneori probleme in a identifica modelele testate in review-uri, motiv pentru care simt nevoia sa fac urmatoarele precizari. Modelul testat de noi se numeste Dell G5 15 5579 si are la baza sasiul modelului Inspiron 5570. Pe site-ul producatorului veti gasi acelasi sasiu utilizat in cazul seriei G3, seria G5 avand afisata imaginea modelului 7567. Mai mult decat atat, exista pe piata si modelul 2 in 1 Inspiron 5579, care foloseste un alt sasiu. Destul de usor sa confunzi modelele intre ele, nu-i asa?

Lasand la o parte nomenclatura, Dell G5 15 are un pret de pornire de 799 Euro, iar echiparea testata de noi va putea fi achizitionata din magazine pentru ~ 4300RON. Abordarea celor de la Dell este interesanta in acest caz, producatorul preferand sa ofere un nivel ridicat de performanta, prin utilizarea unui procesor Intel Core i5 8300H si a unei placi grafice Nvidia Geforce GTX 1050Ti, pe un sasiu accesibil. La capitolul performante nu avem de-a face cu compromisuri, Dell G5 15 fiind un adevarat cal de bataie. Singura observatie pe care simt nevoia sa o fac la acest capitol este legata de RAM, o configuratie dual-channel de 16GB fiind de preferat, dupa parerea mea.

De asemenea, display-ul ofera performante ridicate, solutia de stocare este configurata optim, cu un SSD pentru sistemul de operare si 1-2 jocuri si un HDD pentru date, iar acumulatorul ofera suficienta autonomie. Singurele aspecte unde s-au facut compromisuri sunt carcasa din plastic, cu fante de evacuare subdimensionate si touch-pad-ul cu performante medii. Totusi, daca nu va deranjeaza flexibilitatea capacului, arm-rest-ul arata bine si este comod in utilizare, iar notebook-ul este usor si subtire, ceea ce va fi cu siguranta pe placul multora.

Per total, cei de la Dell au introdus in oferta o noua categorie de produs, aceea a notebook-urilor de gaming accesibile, accentul fiind pus pe performanta, capitol unde nu avem de ce sa ne plangem.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Dell G5 15

  1. Bogdan a scris pe:

    Salut!, oare in romania cand va fi disponibil ?

Lasa-ne un comentariu: