lab501.ro

Review – Thecus N5810

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 13 June, 2016.

Concluzii

 
Ei bine, iata ca in sfarsit am testat un NAS Thecus unde accentul este pus pe performanta, nu pe raportul calitate/pret, iar NAS-ul este cu atat mai impresionant cu cat am avut ocazia sa il testam impreuna cu cel mai nou sistem de operare al celor de la Thecus, mai precis Thecus OS 7.0. Trebuie sa recunosc ca pana la workshop-ul organizat impreuna cu Thecus in urma cu cateva luni, unde am avut ocazia sa testam modelul N5810 Pro dotat cu 5 conexiuni RJ-45, am privit mereu produsele acestora ca fiind alternativa accesibila pentru produsele companiilor binecunoscute.

Ei bine, Thecus N5810 mi-a intarit parerea lasata de N5810 Pro si anume faptul ca Thecus pot produce si NAS-uri performante, care concureaza fara probleme cu cele mai cunoscute brand-uri de pe piata. Thecus OS 7.0 aduce un plus de functionalitate si aspect binevenit si orice tip de utilizator va gasi functiile dorite la locul lor. Iar N5810 profita din plin de pe urma platformei puternice pe care este construit, obtinand performante demne de un high-end in testele noastre.

Evident, tineti cont ca am testat Thecus N5810 impreuna cu 3 hard-disk-uri enterprise de calitate, mai precis Seagate ST6000VN001 de 6TB, in configuratie RAID 5, prin urmare performanta poate varia in functie de HDD-urile pe care le veti utiliza precum si de configuratia RAID. Totusi, cred ca ar fi pacat sa investiti ~ 2500 RON intr-un NAS si sa nu il imperecheati cu HDD-uri performante. Daca la inceput nu va permiteti 5 bucati, puteti utiliza 3 bucati de 6TB, asa cum am facut noi, configurate in RAID 5 si veti avea la dispozitie suficient spatiu de stocare in conditiile unei sigurante sporite a datelor.

 
Outro

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Thecus N5810

Lasa-ne un comentariu: