lab501.ro

Review ECS Liva MiniPC

Scris de: , in categoria: Gadget, in 11 February, 2015.

ECS Liva

 
Daca tot am inceput anul cu device-uri utile omului, m-am gandit ca nu as strica sa continuam in acelasi fel. Nu, nu cu telefoane, tablete si alte subiecte “hot” ci cu un mini PC (mai corect ar fi spus micro PC) cat se poate de … cool. Desigur, miniaturizarea nu este nimic nou si inca de acum 6 ani am testat astfel de device-uri (ma refer la Nvidia ION). Cu toate acestea, una este sa discutam despre device-uri bazate pe un chipset ARM si cu totul alta este sa discutam despre device-uri bazate pe un chipset Intel. Ca deh, Nvidia ION sau un mini PC Android sunt una, iar un micro PC cu arhitectura x86/x64 care ruleaza Windows si implicit orice software dedicat desktop-ului este cu totul alta.

Bine, bine dar am testat NUC-uri si Brix-uri, nu-i asa? Stim deja despre ce este vorba. Corect… doar ca device-ul despre care vom discuta astazi, ECS Liva pe numele sau, nu aduce ceva in plus pe partea de putere de procesare sau compatibilitate cu software-ul fata de un NUC. Nu… noua ne-a atras atentia inca de la Computex-ul de anul trecut deoarece este… mic. Nu, nu mic… foarte mic. Mic, mic, mic. Stiu, Intel au aratat deja un ComputeStick la CES, deci PC-urile sunt pe cale sa devina si mai mici.

Insa, pana vom testa noi un Intel ComputeStick va mai dura putin (una este sa anunti produsul si alta este sa fie efectiv disponibil in comert) asa ca astazi ne vom ocupa de ceva anuntat la Computex, semnificativ mai mare decat ComputeStick dar mai mic decat un NUC. Suna interesant? Ei bine… este, deoarece discutam despre un micro PC in toata regula, cu procesor Intel si Windows si tot ce ne mai place noua pe PC.
 
Intro

Comentarii

9 comentarii la: Review ECS Liva MiniPC

 1. Cum se comporta cu 2 monitoare? Pentru ca vad ca are doua iesiri video care sper ca nu sunt exclusive (in sensul ca folosirea uneia o dezactiveaza pe cealalta). Adica fac fata procesorul grafic integrat si doar 2gb de ram la putin peste 4 mil de pixeli?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pot fi utilizate doua monitoare simultan. Dar…nu inteleg intrebarea. In gaming nu se descurca nici cu unul, iar in desktop/aplicatii nu vad de ce ar fi probleme pe 2 monitoare chiar si cu grafica integrata si 2GB Ram…

 3. Vroaim sa stiu daca 2 GB sunt de ajuns pentru atatia pixeli (cat pentru 2 monitoare 1920×1080), pentru ca procesorul grafic nu are ram separat, si un sistem de operare consuma ram considerabil. Tinand cont ca Firefox si Chrome pot ajunge sa manance memorie destula, ma gandeam cat de utili sunt doar 2 gb.

  Poate gresesc eu, dar zilele aste nu stiu daca mai are sens ca ceva x86 sa aiba mai putin de 4gb de memorie daca nu e un procesor mai low power ARM sau vreo tableta x86 chinezeasca.

  Inteleg ca trebuie sa se taie din costuri dar nu sunt sigur ca memoria e unde artrebui sa se umble neaparat.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Pai asta spunea, gandeste-te si ce afisezi pe pixelii aia. Daca ar fi jocuri da, asa este. Dar pentru desktop si browser…

 5. Voicu Bogdan a scris pe:

  Poti pune kit de 8.1 si il activezi cu serialul de 8, am facut asta de cateva ori.

 6. iuliu a scris pe:

  1950

 7. O intrebare scurta: ruleaza continut 720p de pe youtube?

 8. Mai mult ca sigur ruleaza si 1080p dar ca html5 video. Flash video nu cred ca se impaca bine cu un astfel de cpu

 9. Monstru Post author a scris pe:

  As Laurentiu said :)

Lasa-ne un comentariu: