lab501.ro

Review – Asustor NAS AS3202T

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 14 September, 2017.

Concluzii

 
La final pot spune ca Asustor AS3202T vine cu o configuratie hardware puternica pentru segmentul din care face parte, iesirea HDMI fiind o dotare utila in anumite cazuri. ADM 3.0 este un mare pas inainte pentru Asustor, aplicatiile disponibile fiind si ele destul de bine finisate. Totusi, pentru un incepator, instalarea si configurarea aplicatiilor necesita mai mult timp de documentare decat in cazul DSM-ului lui Synology. Asustor Portal este o idee buna, dar pana una alta este o interfata frumoasa asezata peste un browser web, conceptul fiind departe din orice punct de vedere comparand cu mediabox-uri ca Apple TV, Fire TV sau Chromecast.

Performanta in testele noastre a fost printre cele mai bune, diferenta fata de modelele dual-core s-ar fi vazut si mai mult in cazul in care am fi avut scenarii ce implicau mai multe sarcini in paralel. Pretul de 1470 lei este bun pentru aceasta putere de calcul, daca va amintiti Synology DS216+II cu procesor dual-core costa ~1650 lei. Avantajul lui Synology se numeste DSM, acesta fiind si motivul pentru care isi permit sa-si plasese produsele la un pret premium si inca sa conduca topul vanzarilor. Asustor vine din pozitia de outsider cu preturi agresive si configuratii hardware solide, capitolul unde ar mai avea de lucru fiind software-ul si usurinta in utilizare pentru incepatori. Mi-ar fi placut sa vad pachete de aplicatii instalate automat si configurari automate pentru redare video sau download, totul trebuie setat manual in momentul de fata.

In incheiere, pot spune ca Asustor AS3202T se remarca prin procesorul quad-core, iesire HDMI care suporta rezolutie 4K precum si prin pretul competitiv. Desi este un mare pas inainte, mai este inca de lucrat la ADM 3.0 cat si la aplicatiile dezvoltate pentru el. In rest, as vrea sa vad in viitor butonul de On / Off amplasat in fata cat si amortizari pentru HDD-uri, eventual si cu mecanism hot-swap.
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Asustor NAS AS3202T

Lasa-ne un comentariu: