lab501.ro

Review – Asustor NAS AS3202T

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 14 September, 2017.

Performanta

 
Desi este echipat cu un ventilator mai mic decat Synology DS216+II, AS3202T este la fel de silentios avand un profil al ventilatorului mai relaxat. Acest lucru se rasfrange asupra temperaturilor ce ajung la 56 grade in LOAD. In ceea ce priveste performanta, vedem un spor de 5-10 MB/s daca e sa comparam cu DS216+II care are un procesor ce ruleaza la aceeasi frecventa numai ca dual-core. In scenarii mai complexe ce necesita mai multe servicii ce ruleaza in paralel diferenta ar fi fost cu siguranta mai mare.
 

 
Pe langa testul de performanta am conectat NAS-ul la un TV 1080p pentru a testa experienta Asustor Portal si ale sale aplicatii. Vizual arata bine si este facil de utilizat folosind un mouse si o tastatura, aplicatia AI Remote pentru a folosi telefonul pe post de telecomanda este si ea utila desi functionalitatea si design-ul au de suferit. Mare dezamagire a fost faptul ca majoritatea icoanelor deschideau un browser si nu o aplicatie ce ruleaza de pe NAS asa cum credeam eu. De exemplu Netflix a rulat direct din browser, performanta fiind foarte slaba (sacadari repetate), scalarea rezolutie in browser lasand de asemenea de dorit (trebuia sa ma apropii de ecran ca sa pot vedea ce scriu la tastatura).

YouTube a rulat tot din browser dar avea un skin special pentru afisarea pe TV, scalarea a fost ok in schimb ergonomia a lasat de dorit pentru ca nu am reusit sa gasesc butonul (shortcut-ul) pentru Back. KODI in schimb a rulat direct de pe NAS, ergnomia buna, a gasit automat fisierele video si playback-ul a fost cursiv. Experienta de lucru direct pe NAS nu este cea mai grozava, lag-ul se face simtit atat in browsing cat si lucrul cu aplicatiile. In mod remote lucrurile functioneaza insa cum ar trebui. Iesirea HDMI poate fi folosita pentru monitorizarea camerelor de supraveghere IP, in schimb, daca planuiati sa va faceti TV-ul Smart ideea nu este chiar atat de buna. Un Chromecast este o alegere mult mai buna atat din punct de vedere al calitatii, cursivitatii, ergonomiei cat si al pretului.
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Asustor NAS AS3202T

Lasa-ne un comentariu: