lab501.ro

Sharkoon Skiller SGM1

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 November, 2017.

Concluzii

 
Mouse-ul a fost utilizat in laboratorul nostru in jur de o saptamana, atat de catre mine cat si de catre Matei, asadar experienta in utilizare a diferit considerabil de la unul la altul, in ciuda faptului ca amandoi folosim palm grip. Eu m-am bucurat de lejeritate in accesarea primele 3 Macro-uri (avand mana mai mica degetele sunt pozitionate spre partea din fata a mouse-ului), in timp ce ultimele 2 Macro-uri si butoanele de DPI mi-au fost incomode, accesarea acestora presupunand o flexarea nenaturala a degetului mare si a inelarului. Asa cum va imaginati, in cazul lui Matei experienta a fost opusa avand mana mai mare – pozitionarea ultimelor 2 Macro-uri i-au fost facile, in timp ce primele 2 Macro-uri nu i-au fost chiar la indemana. Ar fi avut nevoie de un layout in forma de arc a Macro-urilor, astfel incat degetul mare sa ajunga in mod firesc chiar si la tastele in cauza.

Desi prin forma, dimensiuni si amplasarea butoanelor Sharkoon SGM1 este gandit pentru o mana de dimensiuni mai mari, el reuseste sa ma impresioneze prin forma sa ergonomica, materialul placut ce imbraca corpul dar si prin rotita calitativa a Scroll-ului (care este 4-way apropo, putand fi si inclinat stanga-dreapta). Posibilitatea de ajustare a greutatii, optiunile pentru personalizare disponibile prin intermediul software-ului cat si iluminarea RGB sunt plusuri demne de luat in seama pentru cei care au nevoie de asa ceva. Memoria onboard care ne permite stocarea setarilor si folosirea mouse-ului pe orice sistem, impreuna cu posibilitatile oferite de macro-uri, sunt aspecte care fac din acest mouse un concurent puternic in segmentul perifericelor sub 200lei.

Cu toate ca per ansamblu interfata celor de la Sharkoon este una simpla si intuitiva, prezinta totusi unele din simptomele cu care se confrunta majoritatatea perifericelor si accesoriilor cu suport RGB – mici bug-uri pe ici pe colo. Cu cat bugetul este mai limitat cu atat provocarea de a ingloba cat mai multe dotari este mai mare – iar asta este adevarata maiestrie daca ma intrebati pe mine. Cat de curand vom trece pe sub lupa si o tastatura mecanica de la Sharkoon – sa vedem cum cum stau lucrurile si la acest capitol.
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Sharkoon Skiller SGM1

Lasa-ne un comentariu: