lab501.ro

Sharkoon Skiller SGM1

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 November, 2017.

Constructie

 
Din punct de vedere al constructie Sharkoon SGM1 este destul de solid, fiind potrivit celor ce prefera un periferic de dimensiuni medii. In mare parte mouse-ul este finisat cu o textura mata, care ofera acel sentiment de placut la atingere, iar pentru partea de accent s-a folosit plastic lucios. Ambele laterale pastreaza finisajul mat, iar forma acestora permite sustinerea degetului mare, cat si a inelarului si a degetului mic.

In ceea ce priveste greutatea perifericului, aceasta poate fi ajustata intre 106g si 130g prin intermediul celor 6 greutati, astfel incat Skiller SGM1 devine cu usurinta pretabil si adaptabil necesitatilor noastre. Apasand butonul aflat langa senzorul optic vom avea acces la sertarul cu greutati ascuns in laterala dreapta a mouse-ului.

Pe langa butoanele standard (Right click, Left click si Scroll), sub Scroll gasim doua butoane pentru ajustarea DPI-ului, iar pe laterala din stanga avem 5 butoane dedicate Macro-urilor. Exceptand butonul Left click, din interfata putem personaliza restul de 11 butoane (implicit si Scroll-ul) atribuindu-le functii de la cele de baza si pana la actiuni complexe.

Ajustarea rezolutiei este facila, avand 7 praguri cu sensibilitati prestabilite pe care le putem accesa prin intermediul butoanelor DPI. Personalizarea sensibilitatii, cat si a culorii aferente sensibilitatii (adica iluminarea RGB a logo-ului si a Scroll-ului) se face prin intermediul software-ului, unde putem seta praguri cuprinse intre 800 DPI si 10.800 DPI. Pentru a indica pragul ales, exista 4 linii iluminate in alb – aceastea, impreuna cu zona Macro-urilor, fiind singurele surse de iluminare care nu pot fi schimbate.

In completarea ideii de mai sus, fiecare schimbare a pragului de sensibilitate va fi semnalata si prin schimbarea coloristicii celor doua zone iluminate RGB. Iluminarea acestor zone este dependenta una de alta, asadar customizarea independenta a acestora nu este o optiune in cazul acestui model. In schimb putem sa ne alegem propriile culori aferente fiecarui prag DPI, putem dezactiva praguri, regla intensitatea iluminarii, activa si ajusta modul Pulsating (Breathing) sau modul Color Change (Color Shift sub acoperire).
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Sharkoon Skiller SGM1

Lasa-ne un comentariu: