lab501.ro

Review – SPC Gear Headset Viro Plus & Streaming Microphone SM950

Scris de: , in categoria: Periferice, in 3 June, 2021.

Concluzii

 


 
Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste doua telefoane, mai precis Huawei P30 Pro si Samsung Galaxy Note 20.

Pe partea de gaming, am incercat castile in World Of Tanks, Path of Exile si Mortal Kombat XI. Nu in ultimul rand, am inregistrat mai multe sample-uri schimband setarile microfonului, am initiat apeluri pe Skype si am utilizat headset-ul pe post de hands-free impreuna cu telefoanele mobile.

De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

SPC Gear Viro Plus ofera un sunet viguros, accentul evident fiind pus pe frecventele joase, sustinute de inaltele prezente exact atat cat trebuie. Zona mediilor nu prezinta la fel de multa consistenta, SPC Gear Viro Plus fiind gandite clar pentru gaming, filme si auditie muzicala moderna si mai putin pentru muzica simfonica, insa per total sunetul este excelent pentru aceasta categorie de pret, cu un bass puternic si percutant si un soundstage amplu, bine spatiat.

Calitatea constructiei este de asemenea un mare plus pentru SPC Gear Viro Plus, acestea fiind solide si confortabile, intr-atat incat ne fac sa ne gandim la o cu totul alta categorie de pret. Acelasi lucru il pot spune si despre SPC Gear SM950, un microfon care nu ofera foarte multa flexibilitatea la capitolul moduri de functionare, dar care ofera o buna calitate a sunetului, o calitate a constructiei impecabila si multiple posibilitati de montare si utilizare, datorita bratului articulat inclus in pachet.

Per total, cei de la SPC Gear demonstreaza ca nu se pricep doar la carcase si scaune de gaming, oferind periferice bine gandite, cu performante ridicate si un bun raport calitate / pret.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: