lab501.ro

Review – HUAWEI FreeBuds Lipstick

Scris de: , in categoria: Periferice, in 16 November, 2021.

Teste si concluzii

 


 

Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste douai telefoane, mai precis Huawei P30 Pro si Samsung Galaxy Note 20.

De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Fiind vorba despre o pereche de ear-buds echipate cu o membrana de 14.3mm, ma asteptam sa am parte de un bass cu adevarat carnos, insa Huawei FreeBuds 4 mi-au depasit asteptarile, fiind probabil cea mai puternica pereche de casti din categoria ear-buds / in-ear testata de mine pana acum. Nu sunt castile cu cel mai ridicat volum per total, acest titlu ramanand in continuare apanajul primei generatii de AirPods, insa volumul, profunzimea si calitatea bass-ului sunt pur si simplu iesite din comun, asa cum o arata de altfel si masuratorile de mai sus.

Desigur, nu putem discuta despre o pereche de casti gandite pentru audiofili, insa nici nu cred ca Huawei FreeBuds 4 au fost gandite pentru asta, fiind optimizate mai degraba pentru ascultatorii de muzica moderna. Asta nu inseamna ca nu avem de-a face cu o calitate foarte buna a sunetului per total, mediile si inaltele fiind redate ca la carte, insa bass-ul este dominant, ceea ce inseamna ca vom avea o experienta optima in auditia pieselor rock/hip-hop/disco, precum si in cazul in care urmarim filme pe telefon.

Si nu doar la capitolul calitate audio lucrurile stau bine – Huawei FreeBuds 4 ofera o constructie de calitate, atat in cazul castilor, cat si in cazul cutiei de transport, posibilitati avansate de control, functii moderne si per total o experienta excelenta in timpul utilizarii zilnice.

Evident, fiind vorba despre o pereche de casti care nu utilizeaza varfuri din silicon, reducerea zgomotelor din mediu inconjurator nu este atat de agresiva ca in cazul modelelor in-ear, iar pozitionarea castii in ureche este foarte importanta, indiferent daca discutam despre ANC sau volumul materialului audio redat. Asa cum spuneam si mai devreme, Huawei FreeBuds 4 trebuie sa ti se potriveasca.

Daca faci parte totusi din categoria celor carora castile de tip ear-bud le stau perfect in urechi, pregateste-te sa fi uimit de Huawei FreeBuds 4. Acestea ofera o profunzime a sunetului uimitoare pentru dimensiunile pe care le au, cu un bass extraordinar de puternic si profund, care nu distorsioneaza nici o secunda, posibilitati avansate de control si functii moderne.

Fiind vorba, in esenta, despre o pereche de HUAWEI FreeBuds 4 de culoare rosie, comercializate intr-o cutie atipica, comportamentul acustic demonstrat de HUAWEI FreeBuds Lipstick este, evident, acelasi ca si in cazul modelului FreeBuds 4, drept urmare atat masuratorile cat si concluziile raman aceleasi. Diferenta o face prezentarea si privind in retrospectiva parca acum inteleg mai bine de ce FreeBuds 4 au primit un tratament monocrom si pe alocuri monoton, din punct de vedere al design-ului, in timp ce modelul dedicat doamnelor este exuberant si iesit din comun.

Pentru ca HUAWEI au reusit sa produca un headset TWS excelent, apoi l-au ambalat in doua feluri diferite. Odata in forma FreeBuds 4, dedicata celor pentru care performanta are o importanta sporita si a doua oara sub forma FreeBuds Lipstick, pentru doamnele si domnisoarele care cauta un accesoriu nu doar performant, dar si un fashion statement. Pentru ca, pana la urma, asta inseamna HUAWEI FreeBuds Lipstick – tehnologie high-end, imbracata sub forma unui accesoriu de moda care se potriveste la orice tinuta.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: