lab501.ro

Review – Brainwavz B100 Balanced Armature Earphones

Scris de: , in categoria: Periferice, in 16 October, 2017.

Teste si concluzii

 
Am folosit aceeasi metodologie ca si in cazul modelelor HyperX Cloud Revolver si Fnatic Gear Duel, adica am testat castile pe 4 sisteme – doua mai vechi, cu placa de sunet integrata Realtek ALC 887, respectiv 898, o platforma Z170 dotata cu un chipset audio Realtek ALC 1150 si o platforma dotata cu o solutie audio Creative Sound Blaster ZxRi, precum si pe doua telefoane, Allview X2 Xtreme si Samsung Galaxy S7.

Am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Pe partea de gaming, am incercat castile in World Of Tanks, Titanfall 2 si Mortal Kombat X.

Desigur, am efectuat majoritatea testelor strict pentru a putea sa imi formez o opinie legata de calitatea redarii, respectiv de nivelul de detaliu, soundstage sau volum, prin comparatie cu alte casti pe care le-am incercat in ultima perioada. In realitate insa, Brainwavz B100 sunt casti de auditie, dedicate dispozitivelor portabile, prin urmare comportamentul in aceasta situatie conteaza cu adevarat, restul testelor avand rolul de sistem de referinta.

Asa cum v-am spus de la bun inceput, nu sunt adeptul modelelor in-ear, personal fiind obisnuit cu ear-buds. Tocmai de aceea am fost placut impresionat de Brainwavz B100, care s-au apropiat destul de mult de exigentele mele, fiind in acelasi timp o pereche de casti incredibil de comode in timpul utilizarii. Castile stau ca si turnate in ureche, fiecare tip de utilizator avand la dispozitie ear-tips pe masura lui.

Personal, va recomand utilizarea acestor casti impreuna cu tips-urile Comply, acestea fiind atat comode in utilizare cat si ceva mai generoase in ceea ce priveste redarea frecventelor joase. Vedeti voi, Brainwavz B100 sunt casti cu pretentii audiofile, chiar daca discutam despre zona entry-level, prin urmare accentul este pus pe nivelul de detaliu, precum si pe mentinerea unui echilibru intre cele trei zone de frecvente. Pentru cei obisnuiti sa asculte muzica electronica sau hip-hop, castile pot suna aproape plat la inceput, bass-ul fiind puternic, dar corect calibrat, fara profunzimea pe care o intalnim in zilele noastre in majoritatea cazurilor.

Mediile sunt redate clar si corect, inaltele isi fac simtita prezenta asa cum ar trebui si per total nivelul de detaliu este neasteptat de ridicat pentru aceasta gama de pret. Desigur, sound stage-ul este ingust, lipsit de profunzimea pe care o intalnim in cazul castilor circumaurale sau chiar si a unor ear-buds ceva mai performante, insa acest lucru este de inteles in cazul unor casti in-ear.

Per total, Brainwavz B100 au un raport calitate / pret optim, fiind potrivite pentru cei care vor un nivel de detaliu ridicat, confort sporit in utilizare si un comportament neutru, fara bass bombastic. Daca o pereche de casti Brainwavz de 192 RON are aceste performante, sunt tare curios de ce sunt capabile varfurile de gama B400…
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: