lab501.ro

Review – Brainwavz B100 Balanced Armature Earphones

Scris de: , in categoria: Periferice, in 16 October, 2017.

Brainwavz B100

 
Oamenii au fost preocupati de inregistrarea experientelor audio-vizuale din cele mai vechi timpuri, dar acest lucru a fost posibil abia in secolul 19, cand Nicéphore Niépce inventa fotografia, iar Thomas Edison inventa fonograful. Concomitent cu aparitia unui mediu de stocare pentru sunet, au fost inventate si primele metode de redare – in esenta amplificatoare naturale in forma de con, urmate de diverse forme de difuzoare electro-acustice.

La fel cum precursorii primelor difuzoare isi au radacinile in telecomunicatii, mai precis in primul difuzor eletroacustic inventat de Alexander Graham Bell pentru constructia telefonului, primele intrebuintari ale castilor au avut legatura cu telecomunicatiile, primul model apropiat de ceea ce am intelege noi astazi prin casti fiind vandut catre marina Statelor Unite la inceputul secolului, de catre inventatorul lor, Nathaniel Baldwin.

Climatul economic infloritor de care s-au bucurat tarile vestice in perioada post-belica a avut ca efect dezvoltarea conceptului de bunuri de larg consum, printre acestea numarandu-se si castile stereo dedicate auditiei muzicale, introduse pe piata in 1958 de catre John C Koss. Practic, utilizam casti pentru a asculta muzica de mai bine de 50 de ani, prin urmare este normal ca acestea au capatat mai multe forme, in functie de cerintele publicului.

De la castile circumaurale sau supra-aurale, pana la ear-buds sau casti in-ear, de la casti cu fir si pana la modele wireless, de la casti de 10 USD si pana la casti de 55000 USD, oferta este acum mai bogata ca niciodata, utilizatorul avand la dispozitie o larga varietate de modele si brand-uri.

Evident, in momentul in care vine vorba de muzica, gusturile difera nu doar legat de genul pe care il ascultam ci si legat de pe dispozitivele pe care o facem si implicit de metoda de redare. Una dintre categoriile de casti care se bucura de un real succes in ultimul timp este cea a castilor in-ear, acestea inlocuind clasicele ear-buds in pachetul majoritatii smartphone-urilor comercializate in ultimii ani.

Asa cum am vazut si in alte domenii, intotdeuna vor exista companii care se vor axa pe o categorie de produse de succes, acesta fiind si cazul brand-ului Brainwavz, detinut de catre producatorul asiatic GPGS, cu sediul in Hong Kong. Fondata in 2008, compania incearca sa ofere o gama cat mai completa de casti de calitate, preponderent casti in-ear, acestia comercializand produse cu preturi cuprinse intre 58 si 735 RON.

Noi am primit la teste modelul Brainwavz B100 Balanced Armature Earphones, care se adreseaza zonei audiofile entry-level, avand un pret de comercializare de 192 RON. Cum personal nu am fost niciodata un mare fan al castilor in-ear, utilizand ear-buds in fiecare zi, am fost curios cum se comporta un model in-ear de ultima generatie.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: