lab501.ro

Review – Brainwavz B100 Balanced Armature Earphones

Scris de: , in categoria: Periferice, in 16 October, 2017.

Specificatii

 

 Brainwavz B100
TipWired, Stereo
Impedanta50 Ohm
Frecventa15 - 22.000 Hz
Conectivitate1 x Jack 3.5mm
Cablu1.3m
Greutate118 g (tot pachetul)
Pret192 RON

 

Castile nu se impart in categorii doar in functie de forma, ci si in functie de tipul difuzorului utilizat. Daca majoritatea castilor, respectiv ear-buds, utilizeaza difuzoare dinamice (formatul clasic bobina / membrana), iar difuzoarele electrostatice si ortodinamice sunt rezervate unor modele cu adevarat speciale, mai multi producatori de casti in-ear utilizeaza armatura echilibrata.

Este si cazul produsului de astazi, doar nu degeaba se numeste Brainwavz B100 Balanced Armature. Practic, este vorba despre un tip de difuzor de dimensiuni mult mai mici, bazat pe o piesa metalica pozitionata in echilibru intre doi electromagneti. Aceasta piesa (armatura) reactioneaza la curentul care trece prin bobina, miscand o membrana de dimensiuni reduse, care creeaza presiune acustica.

Aceasta tehnolgie este aplicabila in cazul castilor in-ear, acestea eliberand presiunea acustica direct in canalul auditiv, fiind combinate de cele mai multe ori cu o membrana de cauciuc sau spuma care blocheaza zgomotele din exterior (ear-tip). Putem obtine astfel o calitate audio destul de ridicata, utilizand o pereche de casti de dimensiuni extrem de reduse, comode in utilizare. Totusi, in acest caz utilizarea unor ear-tips potrivite este cruciala, acest aspect avand un impact direct asupra calitatii auditiei.

Producatorul specifica o impedanta de 50 Ohm pentru Brainwavz B100, respectiv un raspuns in frecventa cuprins intre 15 si 22000 Hz (putin cam optimist, tinand cont de tipul de difuzor folosit). Castile sunt atasate de un cablu de 1.3m,la capatul caruia gasim clasicul jack audio de 3.5mm. Cum nu avem la indemana alte detalii legate de specificatiile tehnice (cum ar fi greutatea castilor, fara ambalaj), haideti sa trecem mai departe si sa vedem ce gasim in pachet.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: