lab501.ro

Gamdias Hermes P1 RGB & Gamdias HEBE M1 RGB

Scris de: , in categoria: Periferice, in 13 June, 2017.

Specificatii

Interfata / Dimensiune cabluUSB / 1.8m
Dimensiuni (LxWxH)448 x 156.6 x 36.9 mm
1300g
TasteTTS Brown
Durata de viata taste50 milioane de apasari
Taste macro2
Taste multimedia Fn + F2-F8
IluminareDa, RGB
Porturi-
Memorie interna72KB
Polling rate 1000Hz

 

Desi discutam despre o tastatura full, Gamdias Hermes P1 RGB are dimensiuni destul de compacte. Cu toate acestea, in specificatiile producatorului s-a strecurat si o greseala, greutatea specificata fara wrist-pad fiind 1300g. In realitate, tastatura este semnficativ mai usoara.

Desigur, avem de-a face cu o tastatura dotata cu iluminare RGB, 2 taste macro, taste multimedia care pot fi accesate in combinatie cu tasta Fn si functii nelipsite in zilele noastre, cum ar fi N-Key rollover. Nici pe partea hardware nu avem de ce sa ne plangem, tastatura fiind dotata cu un chipset Cortex-M3 si 72KB memorie pentru a stoca profilele definite cu ajutorul aplicatiei Hera.

Cu toate acestea, cel mai interesant aspect sunt switch-urile. Spun asta deoarece Gamdias au folosit in trecut atat switch-uri Cherry MX cat si switch-uri Kailh. Ei bine, de aceasta data avem de-a face cu un alt producator, switch-urile “GAMDIAS Certified Mechanical Switches” fiind produse de catre TTC (Trantek Electronics Co). Acestia produc mai multe variante de switch-uri mecanice, in general clone dupa Cherry MX – black, red, brown, blue, yellow si green – modelul primit de noi la test fiind dotat cu varianta brown.

Specificatiile sunt similare cu ceea ce am vazut in cazul switch-urilor Cherry MX Brown, fiind necesara o forta de apasare de ~45g, actuarea avand loc la jumatatea cursei totale (2mm/4mm). Ramane sa vedem cum se comporta in practica.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: