lab501.ro

Cougar Minos X5

Scris de: , in categoria: Periferice, in 27 November, 2017.

Concluzii

 
Cougar Minos X5 a fost utilizat in laboratorul nostru in jur de o saptamana, prima impresie fiind ca optimizarea design-ului – in cazul folosirii unei prize palm-grip –  a fost facuta pentru persoanele cu mainile mici spre medii. Daca m-am bucurat de lejeritate in accesarea celor doua butoane laterale (avand mana mai mica degetele sunt pozitionate spre partea din fata a mouse-ului), butonul DPI mi-a fost incomod, insa nu este tocmai o modificare pe care sa o facem in mod curent. In ciuda celor doua laterale texturate, plasticul folosit pentru corpul perifericului impreuna cu rotita de Scroll antiaderenta reflecta categoria de pret in care Minos X5 se si incadreaza – aproximativ 200 RON, asta atunci cand va deveni disponibil si in Romania.

Incontestabil, optiunile pentru personalizare disponibile prin intermediul software-ului cat si iluminarea RGB sunt plusuri demne de luat in seama pentru cei care au nevoie de asa ceva. Memoria onboard care ne permite stocarea setarilor si folosirea mouse-ului pe orice sistem, impreuna cu posibilitatile oferite de macro-uri (suporta chiar si functii complexe), sunt aspecte pe care nu le putem ignora, mai ales pentru segmentul de piata in care se situeaza.

Experienta cu interfata celor de la Cougar a inceput cu “stangul” cum s-ar spune, faptul ca aceasta nu scaleaza cu rezolutii mici si implicit face ca anumite functii sa devina inutilizabile (pe rezolutii sub 720p) nu reprezinta tocmai o experienta placuta – nici pentru mine si cu siguranta nici pentru un utilizator. In rest, ma bucur sa vad ca cei de la Cougar sunt deschisi si receptivi la feedback-ul utilizatorilor – in consecinta interfata deja a suferit cateva schimbari fata de versiunile anterioare si astept cu interes sa vad directia in care se va duce pe viitor.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: