lab501.ro

BCON – The Gaming Wearable

Scris de: , in categoria: Periferice, in 8 October, 2019.

Concluzii

 
Bun, putem transmite comenzi corespunzatoare apasarii unei taste, unei succesiuni de taste sau unei combinatii de taste, cu ajutorul piciorului. Asta face de fapt BCON. Dar ce inseamna asta mai precis. Ei bine, pentru marea majoritate a gamerilor, inseamna ca putem seta un combo (fatalitatile din Mortal Kombat, de exemplu) care sa corespunda unei miscari a piciorului. Sau o serie de taste care sa ne ajute intr-un alt program, nu neaparat in jocuri. Practic, tinand o mana pe mouse si o mana pe tastatura, avem la dispozitie o metoda simpla de a trimite secvente sau combo-uri ceva mai complicate catre PC.

Evident, jucatorii profesionisti cel mai probabil nu vor apela la asa ceva, in conditiile in care modul in care utilizeaza tastatura si mouse-ul a fost optimizat la maxim in mii de ore de antrenamente. Insa pentru gamerii amatori, BCON poate fi un dispozitiv care ofera ceva in plus, daca acest lucru este necesar.

Paradoxal, dar nu acest lucru m-a atras in momentul in care am vazut acest dispozitiv, ci acea nisa despre care va povesteam ca nu prea este adresata de producatori. Si ma refer aici la utilizatorii de PC si la pasionatii de gaming cu disabilitati, care poate nu au intotdeuna posibilitatea de a sta cu o mana pe mouse si o mana pe tastatura. Discutam despre oameni cu probleme locomotorii, pentru care un astfel de device inseamna mult mai mult decat un extra avantaj intr-un joc… inseamna pur si simplu posibilitatea de a juca jocul respectiv, posibilitatea de a utiliza un program s.a.m.d.

Simplu fapt ca ridicarea piciorului si pentru 1cm inseamna de exemplu scroll vertical, poate fi un avantaj si un ajutor binevenit pentru cei care au nevoie de asa ceva. Iar aici, cred ca BCON are un adevarat potential si poate fi primul dintr-o serie de dispozitive care ajuta cu adevarat persoanele cu dizabilitati sa se bucure de PC.

Desigur, dureaza putin pana te obisnuiesti cu el si calibrarea trebuie refacuta uneori, pentru a obtine rezultate precise. Dar odata indepliniti acesti pasi, persoanele care pana acum aveau greutati in sa rula un simplu joc, sau persoanele cu o singura mana de exemplu, care trebuiau sa se bazeze in principal pe mouse, fiindu-le imposibil sa utilizeze simultan tastatura si mouse-ul, au acum la indemana o alternativa care promite sa le usureze viata cu adevarat.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: