lab501.ro

Acer CloudMobile S500 a primit update-ul la Jelly Bean

Scris de: , in categoria: Stiri, in 20 March, 2013.

Acer CloudMobile

 
Vesti bune pentru posesorii de Acer CloudMobile – in cursul noptii trecute cei de la Orange Romania au dat drumul update-ului OTA oficial pentru Android 4.1.2 Jelly Bean. Dupa 4 luni de la aparitia acestui terminal in oferta operatorului portocaliu, smartphone-ul care a fost indiscutabil best-buy-ul anului 2012 primeste update-ul la Jelly Bean.

Nu am observat modificari semnificative la capitolul interfata, din ceea ce am vazut eu pana acum a fost cosmetizat putin meniul drop-down. De asemenea, au fost adaugate doua aplicatii noi (Currents si Deezer) si s-a schimbat formatul in care sunt inregistrate materialele video (din 3GP in MP4). De asemenea, performanta a fost imbunatatita in anumite aplicatii, caracteristica specifica de altfel sistemului de operare. De exemplu, in Quadrant am obtinut 6346 de puncte fata de 5151 cat am obtinut in testul initial realizat in urma cu 4 luni pe Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Ma bucur sa vad ca un producator mai putin cunoscut pe aceasta piata, cum sunt cei de la Acer, ofera suport pentru produsele sale iar acest lucru se intampla chiar destul de repede dupa momentul lansarii. Voua cum vi se pare noul ROM? L-ati instalat? Ati observat si alte modificari fata de cele semnalate de noi? Asteptam feedback-ul vostru, al posesorilor de Acer CloudMobile, pe site sau pe forum, pe threadul dedicat!

 

Update1

Update2

Comentarii

50 comentarii la: Acer CloudMobile S500 a primit update-ul la Jelly Bean

  1. Alex Tipter a scris pe:

    Sper ca in viitorul apropiat sa primeasca si ZTE Grand X In un update…intampin ceva probleme la el care sper ca sunt din cauza software-ului (imi dispar widgeturile de apelare rapida de pe desktop daca dau restart, in unele convorbiri persoana cu care discut se plange ca ma aude foarte rau…).

  2. Norbi a scris pe:

    Eu am instalat, asteptam de mult timp update-ul. Merita de instalat, se misca mult mai bine telefonul.

  3. vio a scris pe:

    e super cu noul update, iar camera stock si camcorderul au primit imbunatatiri si stabilizator de imagine si video, am scos in antutu un scor de peste 10000 :)se misca mult mai bine, doar ca sunt enervante aplicatiile care ni le indeasa orange vrem nu vrem :( in rest e bine si parca se incarca mai greu sau poate doar mi se pare mie, dar sunt bucuros ca am acum google now :)

  4. cincoolio a scris pe:

    Salut baeti! am incercat si eu update-ul dar din pacate nu imi merge. Se instaleaza 100%, reboot-eaza, apare robotelul cel verde de la android dupa care da pe spate cu un semnu exclamarii in triunghi rosu si nu mai face nimic. A trebuit sa scot bateria si a repornit, spunandu-mi ca actualizarea a esuat. Unde grsesc? NU a fost root-at, si inainte de instalare i-am dat factory reset. Ceva sugestii?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Daca nu l-ai rootat sau deblocat in nici un fel este ciudat comportamentul. Cat spatiu mai ai liber in stocarea interna?

  6. cincoolio a scris pe:

    pai spatiu liber 4.92GO cred ca e destul tinand cont ca update-ul e pe la 200M

  7. Deonix a scris pe:

    Defapt problema ca trebuie sa ai card MicroSD. Doar asa se fac update-urile, de pe cardul MicroSD. Degeaba ai 4 GB liberi in memoria interna. A si se poate sa faca figuri cu carduri mai vechi. Pana sa-i iau card de 16 GB clasa 10 cand a fost in decembrie sa face primul upgrade micut de 20-30 mb am bagat un card de 1 GB vechi de Nokia si nu a mers.
    In rest se misca vizibil mai bine dar parca ma asteptam la mai multe optiuni de configurare. Nici sa pui bateria in procente in bara de notificari (fara sa-i faci un Root si sa modifici manual) nu poti. Si sunt 90% convins ca bootloader-ul a ramas blocat. Ne-ar lasa Orange sa ne bucuram mai mult de Acer S500, poate sa mai cumparam un Acer in viitor, sa prelungim abonamentul la ei? Ei bine, nu (de ce sa fim si noi ca toti ceilalti -straini- care au bootloader-ul deblocat si l-au conifgurat si mai bine)

  8. cincoolio a scris pe:

    Da am card microSD de 2GB de la un Nokia, pana acum nu am avut probleme cu el, am muzica si alte programe pe el. O sa incerc si cu alt card dar vad pe forum la Acer ca a mai avut cineva problema mea.

  9. cincoolio a scris pe:

    Am rezolvat! cardul era de vina! am incercat cu unul de 16GB clasa 4 si s-a updatat OK. Ms Deonix.

  10. apometru a scris pe:

    dupa update-ul asta… se misca divin:)) am un s3 si ala are lag uneori (tot rom stock tot jb:)) e magnific:)) aproape ca isi spala pacatele cu update-ul asta… de n-ar mai muri pixelii de pe ecran

  11. Model Citizen a scris pe:

    Salutare. Am facut si eu updateul si ce pot sa observ este ca se misca “smooth”, deblocarea ecranului e instanta fara delay, bateria se consuma un pic mai repede, dar tinand cont ca ecranul este principalul factor de consum e OK. Autofocusul la video in cazul meu e praf, nu se cunoaste, dar eu utilizez o aplicatie numita LG Camera Pro si este net net superioara celei standard. Ideea e ca merita acest update.

  12. URSACHE MIHAI CRISTIAN a scris pe:

    SUPER….

  13. Ciupearca a scris pe:

    grija mare cu Jelly Bean-ul ca e mare consumator de baterie, eu am pus un JB pe Xperia Neo V si mi s-a injumatatit durata de la o incarcare la alta, am revenit dupa o saptamana la ICS 4.0.4

  14. BGD a scris pe:

    Salutare. Am un s500 si am card class 4 de 8 Gb si nu pot sa fac update. Tot asa imi apare robotelu ca se instaleaza si apoi apare cu semnu exclamarii rosu. Telu nu are root sau alte chestii facute. Ma poate ajuta cineva. Respect

  15. crisstonne a scris pe:

    Eu am vazut acest aparat la Orange si am fost impresionat.

    Cand am pus mana pe el sa il testez…oooops, sa blocat, mort.

    Apoi am auzit pe cineva ca are aceeasi problema, blocat, scos bateria, restart…

    … ma gandeam… cum sa scoti un aparat asa frumos cu probleme, la ce concurenta este pe piata…

    Probabil este doar din soft, sper sa fie bine si rezolvata problema odata cu imbunatatirea programului.

  16. ciprian a scris pe:

    la mine nu se face update-ul de nici un fel. este a doua oara cand il trimit pentru problema asta. ma puteti ajuta cu un sfat?

  17. Alex a scris pe:

    Salut am si eu problema cu robotul care are semnu exclamari ,am incercat cu un card de 16gb clasa 6 dar tot nu vrea sa mearga .Ce trebuie sa fac ?

  18. ma bucura sa vad ca si companiile de jos au reusit sa faca update la jelly bean si sa speram ca intr-un viitor apropiat toate telefoanele pe android care suporta jelly bean vor face update la el

  19. ciprian a scris pe:

    nu merg cardurile clasa 10. nu cred ca update-ul are treaba cu cardul. e problema de soft

  20. razva a scris pe:

    daca am root nu merge update-ul???

  21. srazvan23 a scris pe:

    super, a durat mai putin de 15 minute cu tot cu download si sa instalat perfect dfara nici un fel de problema si am un card de 8 gb clasa 4 parca..oricum nu a intampinat dificultati.

  22. Tocmai ce mi-am vandut telefonul acum cateva zile. :)

  23. Liviu a scris pe:

    Ce am observat eu in plus la 4.1.2:
    1. Icoana de Back se transforma in “hide” pentru tastatura cand scrii ceva, ceea ce e f. fain avand in vedere ca inainte daca vroiai sa ascunzi tastatura nu prea puteai in anumite aplicatii
    2. Eu nu reuseam inainte sa mut icoanele pe desktopuri, adica cand dadeam sa pun o icoana in locul alteia imi crea folder, nu-mi muta icoana 2 ca sa puna icoana 1. Acum vad ca nu mai e problema asta.
    3. Mai multe optiuni in meniul de quick-control in browserul standard. Eu foloseam Chrome pana am descoperit quick-controlul din browserul standard. Foarte util, te lasa sa pui web-page in full-screen si totodata sa ai acces la controale. Despre quick-control gasiti aici: http://www.droid-life.com/2012/02/07/tip-browser-quick-controls-expanded-in-android-4-0-4/

    Ce n-am apucat sa testez daca s-a rezolvat, si e foarte enervant, e ca atunci cand ai salvat in contacte un numar de telefon cu tot cu cod de tara (gen +40 750 773733), daca te suna acel numar, nu-ti apare numele contactului pentru ca nu reuseste sa faca match la numar 0750773733 cu +40750773733. Daca aveti voi solutie pentru problema asta, va rog scrieti-o, in afara de a salva ambele numere in acelasi contact :).

  24. Liviu a scris pe:

    @ciprian: am card de 16 GB clasa 10 si a mers fara probleme. Inca mi-a updatat si toate aplicatiile in timpul instalarii.

  25. Liviu a scris pe:

    @crisstonne: am telefonul de 4 luni si nu mi s-a blocat niciodata, 112 aplicatii instalate.

  26. lulu a scris pe:

    Am incercat cu 2carduri diferite,arata actualizare 100% dar apoi da eroare si rrevocare.Ce nu fac bine?

  27. Monstru Post author a scris pe:

    Ciudat, ar trebui sa mearga, chiar nu imi dau seama unde este problema.

  28. lulu a scris pe:

    Am reusit pana la urma cu un alt card de 4gb(initial am incercat cu 8gb),dar cred ca de aici a fost problema.Nu inteleg insa de ce arata totusi ca microSD este gol,nu trebuia sa fie ceva date pe el?In alta ordine de idei am observat ca updat-ul a marit simtitor viteza navigarii pe net.Numai bine tuturor!

  29. demand a scris pe:

    PROBLEMAA!!! de cand cu jelly bean, anumite aplicatii nu mai functioneaza!! initial mi s-a parut ca numai la cele downloadate apare aceasta eroare, dar azi dimineata, in loc sa fiu trezit de ceasul BUILT-IN, m-am trezit singur, doar ca sa gasesc pe ecranul telefonului mesajul de “ne pare rau…” MAI APARE LA CINEVA ACEST BUG???

  30. yoha a scris pe:

    Am si eu proble am alarma si viber. Vreme se actualizeaza doar daca dau reset, etc

  31. george a scris pe:

    Salut. Am pus pe Acer s500 progr de navigatie iGo Myway, a mers ok instalarea, dar odata pornit programul si indicata destinatia, telefonul nu reuseste sa se conecteze la sateliti. Mentionez ca am activat gps.ul si am stat afara, ca sa nu fie ecranari. Pe galaxy.uri a mers brici (tab 2 10″, s2, mini 2) cu ajustarile de rezolutie de rigoare ce le.a necesitat iGo.ul (ma refer la tableta, datorita butoanelor android care “mananca” nitel din ecran- aceeasi chestie trebuie reglata si la Acer ). Ms frumos

  32. gabi a scris pe:

    Am o intrebare pentru autor el a facut upgrade-ul cu cardul in el sau fara?Daca a folosit card de cati GB si ce Class?

  33. Monstru Post author a scris pe:

    Am facut update-ul avand in telefon un card microSDHC Class 10 de 32GB.

  34. mihai a scris pe:

    Eu am facut cu un card microsdhc de 8 gb class 6 si nu a mers ma poti ajuta?

  35. Dragoș a scris pe:

    Salutare…update la JB fără probleme. Eu am o altă mică problemă: folosesc agenda importată din gmail, dacă am pe un nume trei nr. de telefon, in momentul apelării aș vrea să văd de pe ce număr mă sună respectivul, ceea ce nu se intâmplă. Există vreo șmecherie care să mă ajute? Mulțumesc anticipat.

  36. Monstru Post author a scris pe:

    Buna intrebare Dragos, nu mi-am pus problema asta niciodata.

  37. Mihai a scris pe:

    Nu mai pot folosi viberul, de fapt eu aud dar nu mai pot fi auzit. Mesajele merg la viber. L-am reinstalat dar la fel. Cineva are vreo solutie? Aaa, si nu mai merge sa raspund la telefon de pe butonul de la casti.

  38. Costel a scris pe:

    Salutare. Poate sa-mi recomande cineva o aplicatie GPS care merge bine pe acest telefon? Apropo de update, la mine a mers foarte bine.

  39. Bogdan a scris pe:

    Costel poti incerca Navigon! Eu asta folosesc si sunt multumit!

  40. Razvan a scris pe:

    Salut mie nu mi-se mai intoarce imaginea in landscape stiti cumva ce sa fac ??

  41. Florin tm a scris pe:

    Razvan acceasi problema am si eu cu imaginea landscape , doar ca la un zte grand x in …

  42. razvan a scris pe:

    Vi s-a intamplat sa va apara cost suplimentar dupa ce ati facut update?

  43. codrina a scris pe:

    Salut. O intrebare la voi. Nu mai pot instalata nimic, sa fac download la nimic….imi spune ca mem tel e full….dar poze, filme le am pe card….ce sa fac? Ce nu e ok?

  44. paul a scris pe:

    daca am facut root la el cum instalez update-ul??

  45. mihai a scris pe:

    salut am si eu o problema la telefon si nu ii dau de capat…deci nu se mai aude nici un sunet la blocarea/deblocarea ecranului nici cand se face poza si nici cand tastezi la tastatura. nu se mai aude nimic..in rest merge volumul perfect…ce as putea face?

  46. Beny a scris pe:

    Salut, imi puteti spune va rog daca pentru update am nevoie neaparat de un card in telefon si daca se sterge tot ce am in el inclusiv numerele din agenda dupa ce fac update-ul?

  47. Varza noul android… mie dupa 2 luni nu imi mai focalizeaza de la distanta… de aproape poze clare de 8mp si la 2 metri poze vga

  48. de unde il pot da jos si eu

  49. Monstru Post author a scris pe:

    Nu trebuie sa il dai jos, este update OTA (over the air). Te duci la settings/about phone si dai click pe check for updates. Daca nu l-ai facut inca o sa iti apara acolo.

  50. Sebastian a scris pe:

    Am facut update,totul ok,cand vreau sa fac poze imi da mesajul eroare camera:conectare la camera imposibila si trebuie sa-i dau restart sa isi revina,fac poze ,2-3 zile nu mai fac poze si apoi aceeasi probleme eroare camera,ce e de facut? Mai are cineva astfel de probleme?si la telefonul meu face si pe al sotiei

Lasa-ne un comentariu: