lab501.ro

Sony Xperia Tablet S lansat in Romania

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 September, 2012.

12 septembrie poate fi considerata o zi importanta pentru piata gadget-urilor din Romania. La numai cateva zile dupa Marea Britanie si chiar inaintea Japoniei, tara noastra primeste cu bratele deschise noua tableta Sony Xperia Tablet S. E miercuri dimineata, ora 10:00 si onorand invitatia primita ne prezentam la locul faptei, acolo unde gasim o atmosfera foarte relaxanta si prietenoasa. Speech-ul nu a durat prea mult si a fost extrem de concis, trecand pe rand prin toate facilitatile aduse de noua tableta nipona.

Hardware-ul isi arata latura creativa de prima data, pentru ca Sony a ales sa se indeparteze de design-ul plat, de tip slate, optand in schimb pentru o forma reminescenta cartilor. Chiar daca display-ul IPS de 9.4″ nu impresioneaza prin rezolutia de 1280×800 (160ppi), unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune iar culorile sunt reprezentate fidel. Contrastul iese si el in evidenta datorita tehnologiei TruBlack (inlocuirea straturilor de aer din sandwich-ul display – touchscreen cu o rasina optica speciala pentru reducerea reflexiilor). Intreg ansamblul este pus in valoare de deja veteranul procesor quad-core Nvidia Tegra 3, fapt care plaseaza noua tableta Sony pe aceeasi treapta cu concurenta din punct de vedere al performantelor. Alte detalii interesante reprezinta camerele foto/video (1MP cea din fata, 8MP cea din spate) si certificare IPX4 ¨- cu alte cuvinte rezistenta la stropire.

Din punct de vedere software, tableta celor de la Sony ruleaza Android 4.0 Ice Cream Sandwich modificata in stilul caracteristic Xperia. In plus, cateva aplicatii noi si-au facut locul: prima este Social Life, un agregator de stiri si evenimente de pe Twitter, Facebook, YouTube si Google Reader. Al doilea highlight software il reprezinta functia de telecomanda prin infrarosu pe care o indeplineste tableta. Aceasta aplicatie vine cu o impresionata baza de date cu device-uri variind de la DVD Playere pana la televizoare sau diverse console, dar permite si crearea de noi profile tintind cu telecomanda inspre tableta si apoi precizand ce buton a fost apasat.

Oficialii Sony au fost foarte fermi cand au fost intrebati de target-ul noii tablete: “Urmarim segmentul premium! Vrem sa ajungem la 20% market share in aceasta categorie.”. Tableta va fi disponibila incepand cu aproximativ 1800RON pentru varianta Wi-Fi de 16GB chiar de astazi in magazinele din Romania.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: