lab501.ro

Orange San Diego cu Intel Medfield din 6 iunie in UK

Scris de: , in categoria: Stiri, in 1 June, 2012.

In cadrul Mobile World Congress din luna februarie a acestui an, Intel a prezentat primul smartphone cu procesor Intel produs de Orange. Smartphone-ul purta la acea vreme numele de cod Santa Clara insa dupa cum putem vedea numele ales pentru comercializare, San Diego, nu este foarte diferit, influentele Intel fiind evidente.

Interesant nu este producatorul sau numele pe care il poarta ci platforma hardware folosita, Medfield fiind primul SoC Atom pe 32nm HKMG x86 care va fi utilizat in smartphone-uri. Pana acum au fost anuntate modelele Lenovo K800, Orange San Diego prezentat mai jos si Lava XOLO X900 care a fost deja prezent pe next lab501.

Orange San Diego are un display de 4.03 inci cu o rezolutie de 1024×600 pixeli, o camera foto de 8 megapixeli cu capabilitati de filmare 1080p si sistem de operare Android 2.3 Gingerbread. Desi in februarie au existat zvonuri conform carora un update la Android 4.0 ar putea veni, momentan se stie sigur ca smartphone-ul va fi livrat cu 2.3.

Din punct de vedere hardware, platforma Intel Medfield sau Atom Z2460 foloseste un procesor Saltwell single-core cu HT, tactat la 1,6 GHz, iar de partea grafica se ocupa cipul grafic PowerVR SGX540 @ 400 MHz. Memoria RAM este de 1GB iar spatiul destinat stocarii aplicatiilor este de 16GB.

Principalul punct atractiv pentru Orange San Diego si pentru platforma Intel este autonomia declarata de 14 zile in standby sau 8 ore pentru apeluri 3G si 6 ore de continut video, insa, ramane de vazut care vor fi adevaratele cifre dupa primele teste.

Din punct de vedere al design-ului nu am mare lucru de mentionat, smartphone-ul este destul de clasic, pare sa foloseasca o carcasa din plastic deci ar trebui sa fie foarte usor, insa, mi se pare ca are o grosime cam prea mare. Totusi, daca grosimea este data de o baterie de mare capacitate sunt pregatit sa-i iert acest dezavantaj.

Iar in caz ca va intrebati cum vor merge aplicatiile Android pe platforma x86, raspunsul este evident, dupa cum puteti vedea si in video-ul de mai jos. Smartphone-ul va fi disponibil pentru inceput in UK din 6 iunie insa sunt convins ca Orange va distribui destul de rapid terminalul si pe celelalte piete din Europa.

Comentarii

5 comentarii la: Orange San Diego cu Intel Medfield din 6 iunie in UK

  1. RORVI a scris pe:

    Specifica in clip cel care prezinta telefonul ca are 1GB de memorie RAM.
    Foarte interesante cifrele la autonomia bateriei ! Daca se verifica,ar fi o mare lovitura data celorlalti producatori,care nu ofera autonomii atat de ridicate.
    Ar fi si mai bine daca nu ar fi scump…la caracteristicile pe care le are…si sa ajunga si in tara noastra cu un adaos mai mic de 10%,dar este putin probabil sa se intample asa ceva,ca in Romania,cel putin in aceasta privinta rar mai gasesti preturi corecte pe la noi ….

  2. George Grigorita Post author a scris pe:

    Fiind distribuit de Orange vor avea cu siguranta o gramada de promotii si oferte la preturi bune.

  3. RORVI a scris pe:

    Asta sper si eu !!! Daca o sa fie asa,o sa faca praf concurenta !!!

  4. Bamse a scris pe:

    Un telefon interesant dar pe mine unu nu prea ma impresioneaza.Autonomia aceea “fantastica” nu este ceva extraordinar.Spre exemplu Wave3 are ~8 ore la redare video si 11 ore la apeluri 3g, iar in afara de el sunt o multime de telefoane cu autonomii mai bune:
    http://blog.gsmarena.com/samsung-wave-3-s8600-battery-life-test-is-over-the-scores-are-excellent/
    Al doilea punct negativ este displayul, unde ultimele telefoane au migrat deja la 1280/720 nu 1024/600 ca acesta.Partea tehnica recunosc e f buna chiar daca este doar un single core cu HT, se vede experienta Intel + 1 gb ram si PowerVR SGX540 fac echipa buna impreuna.
    Cat despre Orange , cu toate ca sunt abonatul lor de ~8 ani, au niste preturi nesimtite la telefoane , asta pe langa oferta extrem de redusa.Nu as fi asa sigur ca il vor aduce in Romania prea curand, dupa cum s-a intamplat si cu San Francisco 2 care e in UK de 5 luni la vanzare si noi inca nu a sosit.

  5. @George Probabil de-aia telefonul nu este deloc suprinzator… pentru ca au facut economie sa iasa cel mai ieftin posibil.

Lasa-ne un comentariu: