lab501.ro

MWC 2014 – Noutati de la AMD

Scris de: , in categoria: Stiri, in 27 February, 2014.

Timpurile se schimba iar AMD isi orienteaza usor usor strategia catre piata dispozitivelor mobile. La standul companiei americane din cadrul MWC 2014 am putut vedea un design de referinta al unei tablete bazate pe urmasul lui Temash, un APU SoC cu numele de cod Mullins.

Acesta va avea un TDP de 4.5W, va fi bazat pe nuclee de procesare Puma in timp ce partea grafica va fi bazata pe arhitectura GCN. Cum accentul pus de AMD in cazul APU-urilor sale este pe partea de grafica, tableta poate fi conectata la un cradle destinat gaming-ului. Interconectarea se face prin intermediul unui conector DockPort proprietar AMD ce este un DisplayPort combinat cu USB 3.0 si Power over USB. Tot prin intermediul acestui conector putem conecta tableta la un dock ce extinde conectivitatea tabletei si asigura totodata si incarcarea ei.

_MG_7190

_MG_7155

_MG_7166

In poza de mai sus putem vedea cum a inceput dezvoltarea cradle-ului de gaming, prin taierea unui controller de XBOX si alipirea partilor rezultate pe lateralele tabletei.

_MG_7168

Mai departe am putut vedea cel mai mic miniPC x86 din lume, bazat pe aceeasi platforma ca si tableta. Acesta are integrata o camera ce este indreptata spre utilizator in cazul amplasarii dispozitivului deasupra televizorului. Acest lucru este folositor atunci cand dorim sa utilizam PC-ul folosind gesturi, software care va fi livrat de AMD impreuna cu produsele sale.

MiniPC-ul este dotat tot cu un port DockPort ce se poate conecta mai departe la un hub ce ofera iesire HDMI, port USB 3.0 precum si o mufa de alimentare. Dupa cum se poate observa din poze, sistemul este foarte mic, usor si silentios fiind fanless datorita TDP-ului de 4.5W (in utilizare normala nu consuma mai mult de 2W conform masuratorilor celor de la AMD).

_MG_7172

_MG_7176

_MG_7177

_MG_7181

_MG_7187

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: