lab501.ro

CeBIT 2012 – AMD demonstreaza Trinity

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 March, 2012.

 

AMD ne-a aratat la CeBIT o implementare a procesorului destinat notebook-urilor ultra thin, un ULV cu un TDP de doar 17W. Destinat instalarii in notebook-uri ultra subtiri, Trinity in varianta sa cu voltaj scazut, se lauda cu performante grafice similare cu ale lui Llano insa la un TDP redus la jumatate. Putem vedea acest proiect ca raspunsul AMD pentru Ultrabook-ul lui Intel.

 

 

 

Mai jos puteti admira cele 3 implementari ale “Trinity”; de la stanga la dreapta avem: desktop, mobile (35 W) si Llano. Pe randul al doilea avem ULV-ul cu TDP de 17W pe care l-am vazut implementat in notebook-ul ultra subtire de mai devreme.

 

 

Trinity in varianta de notebook rula fara nici-o problema DIRT 3, in timp ce varianta destinata desktop-urilor rula acelasi joc dar pe o matrice Eyefinity cu 3 monitoare. As putea spune ca este un demo interesant, “Trinity” aratand ca un APU extrem de performant pe partea grafica, ce beneficiaza in plus fata de Llano de tehnologii menite sa imbunatateasca experienta in utilizare. Le puteti vedea enumerate in slide-ul de mai jos, nu le-am descris mai in amanunt pentru ca personal astept sa vad performanta nu sa comentez niste sloganuri de marketing.

Din pacate nu am reusit sa obtin specificatii tehnice prea detaliata, am aflat doar ca “Trinity” va fi pe 32nm, va avea 2-4 nuclee Piledriver iar partea de GPU va fi VLIW4 dar cu ceva imbunatatiri aduse la partea de procesare video.

 

 

 

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: