lab501.ro

Apple castiga procesul impotriva Samsung in SUA

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 August, 2012.

In urma cu cateva ore a fost anuntata decizia juriului in procesul Apple vs Samsung din California. Procesul dureaza de peste un an iar principalele acuzatii au fost facute de catre Apple impotriva celor de la Samsung, in privinta incalcarii mai multor patente (proprietati intelectuale) ce tin de design-ul device-urilor iPhone si iPad, precum si patente referitoare la interfata iOS. Mai exact, patentele aflate in discutie se refera la forma si constructia iPhone-ului si iPad-ului iar cele din iOS tin de multi-touch, modul in care este implementat scroll-ul, gestul de tap-to-zoom precum si actiunea “bounce-back” (ce tine de modul in care raspunde un meniu sau o pagina dupa ce s-a ajuns la finalul acesteia).

In urma deciziei, Samsung trebuie sa plateasca Apple putin peste $1 miliard USD, pentru incalcarea patentelor puse in discutie – in total sunt peste 700 de item-uri trecute in verdict. Chiar daca este o suma foarte mare, Apple ceruse initial 2,75 mld. USD pentru incalcarea acestor patente. Chiar si asa, acesta este probabil cel mai costisitor proces legat de dreptul proprietatii intelectuale si cu siguranta va ramane ca precedent.

In cazul in care sunteti curiosi, mai jos sunt cele 20 de pagini ale verdictului.

Verdict Form

Comentarii

4 comentarii la: Apple castiga procesul impotriva Samsung in SUA

  1. Lelouch a scris pe:

    Da bre, ca doar Apple a inventat colturile rotunde… Cat mi’as dori sa piara compania asta… Ce’au revolutionat? Touch’ul a fost inventat de Nokia, OS’ul lor e bazat pe Linux, Retina Display e pur si simplu un display cu PPI mare, cum are si S3, dar, deh, daca nu se numeste Retina Display, nu e ‘jmecher’.

  2. Robert a scris pe:

    Patentele se cumpara, nu se fura! Si mi se pare corect ca Samsung sa fie pusa la respect! Cat despre cele comentate mai sus, iOS are la baza unix, nu linux! Si cu singuranta daca ai fi in locul Apple nu ti-ar convine ca Samsung sa faca bani frumosi pe spatele tau!

  3. sabinus a scris pe:

    Roberte, las-o taica.. patente ca “bounce-back” la incheierea meniului !?
    Doar in america se putea.. Eu sper sa nu le plateasca si sa se retraga de pe piata americana. In acelasi mod sa se introduca ban pe iphone in toata Asia. Sa vedem cine iese in pierdere.

  4. @Robert, daca vrei sa stii filmul Minority Report (uita-te la el daca nu l-ai vazut) contine foarte multe din elementele pe care le are Apple in patent, ca zoom in si zoom out folosind mainile etc. Cred ca sunt si telefoane cu colturile rotunjite (ceea ce tot mi se pare o prostie sa dai in judecata pe cineva pentru acest lucru) tot in acel film sau alte filme SF in care sunt telefoane. Doar pentru ca ei fac patent pentru orice chichita nu inseamna ca au dreptate.

    Acum hai sa fac si eu un patent pe culoarea albastra si oricine foloseste culoarea albastra (si e companie mare) sa o dau in judecata.

    Si uite aici un telefon de la LG pe care l-am luat random de pe un site http://www.evomag.ro/SOLUTII-MOBILE-Telefoane-mobile/LG-Telefon-Mobil-Optimus-Black-P97044-1GHz44-Android-2.244-LCD-capacitive-touchscreen-4.044-5MP44-2GB-Negru-66764.html . De ce nu da Apple in judecata si LG atunci?

Lasa-ne un comentariu: