lab501.ro

Allview P4 – primul smartphone dual SIM cu ecran Super Amoled Plus

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 August, 2012.

UPDATE: 13 august 2012 – Allview P4 AllDro, primul smartphone DUAL SIM cu ecran Super Amoled Plus din Romania, se gaseste la vanzare in retele de magazine: Cosmote, Germanos, Internity, Media Galaxy si Flanco precum si in mediul online prin evoMAG si alte magazine online, la pretul recomandat de 1299 lei.

Astazi am participat la lansarea lui Allview P4, un smartphone dual SIM care poate concura cu succes la titlul de cel mai interesant/performant dual SIM al momentului. Bonus – este produs de o companie romaneasca, mai precis brasovenii de la Allview. Asa cum au tinut sa sublinieze colegii de la Allview, vorbim despre “primul smartphone dual SIM cu ecran Super Amoled Plus din Europa”, doarece Blu Vivo 4.3 care foloseste aceeasi platforma s-a lansat deja in SUA, insa premiera tot premiera ramane, mai ales cand vorbim de un produs romanesc disponibil deja in Romania.

Construit in jurul unui chipset MediaTek MT6575, Allview P4 este dotat cu un procesor Cortex A9 cu o frecventa de 1GHz, un chip grafic PowerVR SGX531 si o memorie de 4GB, dintre care 2GB sunt accesibili utilizatorului pentru stocare. Cele mai interesante dotari ale lui P4 sunt display-ul Super Amoled Plus de 4.3″ (480×800) si camera foto de 8MP dotata cu senzorul OV8830 (utilizatorii de iPhone – suna cunoscut, nu-i asa?)

Allview P4 AllDro este livrat impreuna cu sistemul de operare Android 4.0.3 Ice Cram Sandwich, iar cei de la Allview ne-au asigurat ca P4 va beneficia si de un ROM Jelly Bean in viitor. Am avut ocazia sa vedem versiunea beta a UI-ului dezvoltat de catre cei de la Allview si am fost placut impresionati de ceea ce au realizat colegii din Brasov.

Un alt aspect interesant este livrarea lui P4 impreuna cu solutia de securitate BitDefender pre-instalata din fabrica, ceea ce reprezinta un plus pentru cei care isi doresc un nivel sporit de securitate, precum si cu suita Office Suite Viewer.

Am avut ocazia sa ne jucam mai bine de o jumatate de ora cu telefonul celor de la Allview si am fost placut impresionat de modul in care se simte telefonul in mana, de calitatea ecranului precum si de viteza de reactie a terminalului. Mai mult decat atat, am rulat si un AnTuTu 2.7.3 pentru a vedea cum se compara Allview P4 cu telefoanele testate de noi pana acum. Allview P4 se misca foarte bine, reusind sa intreaca nume grele precum Samsung Galaxy S Plus, HTC One V sau febletea mea, Huawei Ascend G300.

 


Nu in ultimul rand, in cadrul conferintei de lansare (gazduita de George Buhnici) am aflat cateva detalii despre Allview P5, un dual-sim dotat cu ecran IPS si procesor dual-core Cortex A9, precum si despre AllTV, o telecomanda cu ajutorul careia putem transforma cu usurinta televizorul de acasa intr-un Smart TV. Daca va mai aduceti aminte emisiunea de la ProTV in care colegul nostru Victor se juca Quake pe Raspberry Pi impreuna cu George Buhnici , George folosea o telecomanda pentru a se juca. Ei bine, acea telecomanda era chiar Allview AllTV.

Mi-a facut placere sa vad directia in care cei de la Allview s-au dezvoltat in ultima vreme, si ma bucur ca astfel de initiative locale dau nastere unor produse foarte competitive si interesante. Bineinteles, va vom prezenta in curand si un review amanuntit al lui Allview P4.

Comentarii

18 comentarii la: Allview P4 – primul smartphone dual SIM cu ecran Super Amoled Plus

  1. flawlessul a scris pe:

    Telefonul este fabricat 100% in China, Allview doar si-a pus brand-ul pe un produs OEM. Idem tabletele, nu au nimic original, nu sunt gândite și realizate de firma din Brasov. Care btw, are ~ 40 de angajati.

  2. Ione a scris pe:

    Produs in romania? E chinezesc suta la suta si doar au sters Blu de pe el si au scris allview, voi pe cine incercati sa mintiti?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Ma bucura “entuziasmul” vostru, dar cred ca nu ati inteles prea bine cum functioneaza domeniul asta – sau ati inteles dar nu va place brand-ul asta si aveti alte preferinte ;)

    Cam totul este fabricat in China domnilor, si iPhone-ul este fabricat in China daca stam sa o luam asa. Si Nexus 7 e fabricata in China si este brand-uita de Google. Nu vad plangeri legate de iPhone sau Nexus din cauza asta, nu-i asa? Nu vad plangeri legate de toate sursele produse de Seasonic si brand-uite de Antec, Corsair sau alte brand-uri cunoscute…

    In primul rand, nu Blu este ODM-ul, Blu este brand-ul sub care se vinde in State, la fel cum Allview este brand-ul sub care se vinde in Romania. In al doilea rand, nu platforma harwdare este problema aici, nici nu m-as astepta sa fie produsa in Romania, si nici nu mi-as dori sa fie produsa in Romania….

    Am urmarit evolutia brand-ului Allview in ultimii ani mai degraba la nivel de curiozitate – ma intrebau prietenii daca “telefonul ala dual-sim foarte ieftin e bun de ceva”. Si din ce am vazut acum cativa ani, nu pot sa spun ca produsele de atunci mi se pareau atragatoare intr-un fel, mai degraba le-am considerat un compromis ieftin.

    Ei bine, ce am vazut ieri, adica P4, este un produs matur, care se misca foarte bine, se simte foarte bine si chiar arata foarte bine. Nu prea mi s-a parut ca ar avea ceva in comun cu dual-sim-urile bar de acum cativa ani. Prin urmare, nu pot decat sa ma bucur de faptul ca o companie romaneasca isi pune brand-ul pe ceva cu adevarat interesant si reuseste sa concureze cu taiwanezi care isi pun brand-ul pe ceva si vand la pret nesimtit pentru ca numele este mult mai cunoscut….

  4. Ender a scris pe:

    O mică corectură, Monstru:

    iPhone este proiectat, tehnic si estetic, de un foarte mare departament in SUA. Executia finala a produsului se face in China.

    Nexus 7 este proiectat, tehnic si estetic, de Google in colaborare cu ASUS. Executia finala se face in China.

    Produsele AllView sunt proiectate, tehnic si estetic, in China, de o fabricuta anonima. Romanii de la Allview s-au dus acolo, au deschis un catalog, au pus degetul pe un design, au comandat o cantitate minima si au platit branduirea produsului.

    Nu ca ar fi ceva neaparat rau in asta. Dar hai sa nu facem confuzii de genul ”Toate sunt facute in China”. Nu, toate sunt asamblate in China. Dar design, electronica, standarde de fabricatie, nu.

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Corect, cu mentiunea ca nu sunt convins ca vorbim de o fabricuta anonima :)

    Si mai e o chestie – dincolo de brand-uire, s-a lucrat destul de mult la UI si se lucreaza la suportul software pentru viitor, recte Jelly Bean si ce vom vedea mai incolo. Asta stiu sigur ca nu se face in China, la fel cum stiu ca unii mamuti de talia Samsung nici pana in ziua de azi nu au lansat ICS oficial pentru aumite modele.

    Cat despre design, asta este singurul care nu e facut in China – electronica, standardele de fabricatie, absolut totul se realizeaza acolo. Proiectarea si design-ul in cazul lui iPhone se face in State. Stai linistit, tot chinezii fac CTC-ul pana la urma… Cat o mai tine si asta…in curand o sa vedem ca externalizeaza si astia munca in Mexic sau mai stiu eu unde :)

  6. Alexd a scris pe:

    Eu vreau sa stiu cine e tipa din poza.. :)

  7. George a scris pe:

    Eu astept un film sa vedem cat de fluent e UI si ce poate grafica in mod real, deoarece sunt multe exemple cand modele cu caracteristici identice pe hartie se misca de la 1 la 2 in realitate.

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Pai cred pe aici intervin testele de performanta, nu-i asa? Aprecierea unui film poate fi subiectiva, benchmark-urile nu :)

  9. SorinB a scris pe:

    CHiar interesant telefonul Allview, de-abia astept sa vad review-ul vostru!

  10. Alexandru Neagu a scris pe:

    Mie, unul mi se pare ca e cam nedreapta comparatia din antutu, acest Allview P4 are scoruri mult mai mari in antutu ca si Galaxy S Plus care pana la urma functioneaza chipset-uri Qualcomm nu ChinaPwnage: MediaTek cel putin Galaxy S plus ruleaza la o frecventa ceva mai mare ca si Allview P4 si tot reuseste sa pice in cur cand vine vorba de un GPU esential mult mai slab si un CPU mai incet la minte cu 400mhz… Nu este deloc luat in calcul handicapul pe care telefoanele aparent mai slabe in antutu le au? sa fim seriosi ca performanta si optimizare cu hw, Android 4.0 se descurca mult mai bine ca si batranul Gingerbread. Si alta chestie aberanta mi se pare scorul la 3d… este peste Galaxy SIII? WTF nu sunt mare fan Samsung chiar ii urasc pentru iphonismele si plasticul de rahat din care produc telefoanele dar totusi oricat de ultra ar fi PowerVR530 inglobat in SoC-ul MediaTek este imposibil sa treaca peste GPU Quad Core Mali400 care ruleaza la o frecventa mult mai mare ….

  11. vlad a scris pe:

    dupa 2 saptamini de functionare a inceput sa se blocheze de 3-4 ori pe zi

  12. cleo a scris pe:

    Salut,
    deci pana la urma tot cea ce fac domnii de la Allview este sa ia un telefon de mana a doua made in china, sa isi puna firma pe el,sa ia un sistem lansat de google pe care in adapteaza la respectivul device si au facut un telefon :))
    Produs 100% Romanesc :)))) de tot rasul
    Credeti-ma aceste telefoane sunt niste rebuturi.Nu sunt fan Iphone sau Samsung,dar totusi respectivele telefoane sunt facute respectand aunumite standarde de calitate, in schimb aceste telefoane nu.
    Mai bine dai 200-300 ron diferenta pana la un S2 dar stai linistit.

    Foarte urat din partea lor sa il prezinte ca fiind un produs romanesc facut la Brasov.

  13. Monstru Post author a scris pe:

    Si iPhone e produs tot in China. Si alora ar trebui sa le fie rusine ca e un produs american? =))

  14. cristian a scris pe:

    telefonul e cam varză, gps-ul e degeaba, în bucureşti ajungi la destinaţie întrebând în stânga şi dreapta până să găsească tel. o legătură gps, iar în afară nu vă mai obosiţi, consumaţi bateria degeaba care btw e sub orice critică, nu are flash, iar pozele arată bine doar pe tel. dacă le pui pe calc. sunt dezastru pentru 8Mp. singurul lucru bun este ecranul dar parcă nu merită 1300 lei doar pentru atât, iar cu blocatul sunt de acord, am scos bateria să pot să îl pornesc din nou de multe ori. pe ansamblu o chinezărie în toată regula.

  15. cristian a scris pe:

    nu ştiu de unde atâta entuziasm în descrierea lui ca fiind mană cerească, însă ca utilitzator zilnic, nu îi văd rostu, ca gps nu e bun,(deci nu il înlocuieşte aşa că luaţi la drum şi gps) am o cameră foto Kodak tot de 8mp de prin 2003 care îi dă clasă când afişezi imaginea pe calc. (deci nu o înlocuieşte aşa că luaţi la drum şi o cameră foto)iar bateria nu ţine nici o zi dacă faci câte ceva în plus pe lângă faptul de a-l ţine în buzunar pentru a răspunde la telefon.(cum ar fi FOLOSIREA CAMEREI FOTO SAU GPS-ULUI) deci nu ştiu la ce folosesc descrierile astea pompoase cu detalii tehnice prea aprofundate. “la faţa locului” e cu totul altceva, e un mixt de “din toate” dar care practic nu face nimic cum trebuie. e doar un telefon cu urme de alte device-uri.

  16. Leinad a scris pe:

    Intamplator am dat peste acest review… si surpriza…
    “primul aparat vandut in Europa cu aceste caracteristici”… scuze, dar probabil primul de care ati auzit voi sau pe care ati pus mana. Mai mult… foloseste un procesor deja invechit. Exista la vremea lansarii deja pe piata din Romania, telefoane cu procesor dual-core MT 6577 (cu benchmark de 7000 si la pret mai mic decat acest allview P4) sau chiar quad-core MT 6589 (cu benchmark de 13000). Ca se vand OEM sau sub alt brand asta este o alta poveste.
    Nu le scriu aici, pentru ca nu vrea sa fac reclama nimanui. Am pus aceasta postare pentru o corecta informare a “omului de rand”.
    M-am saturat sa tot aud reclame la tot pasul ca e Primul, ca… nu mai stiu eu ce, cand produse cu aceleasi caracteristici se vand de cateva luni bune pe piata din RO (sa nu vorbim de cea din Europa).

  17. Monstru Post author a scris pe:

    Cand o chestie este scrisa mare de tot in titlu, ai putea macar sa citesti. Am testat destule telefoane bazate pe MediaTek MT657X, nici unul pana la P4 nu avea display super amoled plus si camera de 8 MP. Sau tu prin caracteristici intelegi doar chipset???

  18. adrian a scris pe:

    Detin acest tel.de cind a aparut pe piata la noi si sunt dezamagit total,referitor la camera de 8 MP. nu sunt reali ,pozele sunt de slaba calitate,daca ai instalat mai mult de 2,3 aplicatii deja ai omorit memoria,se blocheaza iar de multe ori trebuie sa-i dai reset pentru ca nu mai face conexiunea la internetul cartelei,singurul plus este display-ul intradevar de calitate si aspectul destul de placut in rest VARZAAAA !!!

Lasa-ne un comentariu: