lab501.ro

HUAWEI nova 10 Pro – Part II – 4 ani de AppGallery

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 19 December, 2022.

HUAWEI

 
In curand vom incheia anul, cel putin la capitolul smartphone-uri, cu testarea unuia dintre cele mai interesante smartphone-uri din punct de vedere al performantei camerei, mai precis HUAWEI Mate 50 Pro. Si testand Mate 50 Pro, nu am putut sa nu imi pun cateva intrebari firesti, atat din punct de vedere al celui care testeaza smartphone-uri de mai bine de o decada, cat si din punctul de vedere al simplului consumator.

Intrebari simple, dar care merita adresate, pe care le-am intalnit si in randul colegilor mei de breasla, pe care m-am trezit ca mi le adresez si in momentul in care mai testam cate un smartphone HUAWEI, dar pe care le-am intalnit si in randul cititorilor. Mai merita achizitionat un smartphone HUAWEI in 2022? Ne afecteaza in practica lipsa serviciilor Google, dincolo de scandaluri politice? Exista lucruri pe care nu le putem face pe un smartphone HUAWEI? Cum instalez aplicatii daca nu am Google Play?

Evident, ca orice om, am avut intotdeuna o parere personala legata de acest subiect, insa intotdeuna am incercat sa nu las parerile personale sa imi afecteze activitatea profesionala. Initial, trebuie sa recunosc, am considerat ca smartphone-urile HUAWEI, cel putin in Europa, au ajuns la sfarsit de drum… pentru ca nu-i asa, nu exista viata fara Google. Apoi am testat, am folosit in practica, am experimentat si am inceput sa imi schimb parerea. Nu pentru ca Google nu ar fi contribuit din plin la progresul tehnologic din ultimii ani, ci pentru ca sufar de o repulsie cronica fata de monopol.

Pentru ca in discutiile partizane, uitam de multe ori de unde a pornit totul. Uitam cum era internetul inainte de Google, inainte de Facebook. Si uitam ca indiferent cine ar detine monopolul, acesta nu are cum sa fie benefic. Si uneori salvatorii se transforma in antagonisti, uneori ce primim gratuit costa in spatele cortinei mult mai mult decat ne-am astepta. Iar in momentul in care politicul intervine activ si fatis in modul in care se desfasoara lupta pentru suprematie intr-un domeniu atat de important cum este cel al smartphone-urilor, eu unul incep sa imi pun intrebari.

Si nu, nu am pretentia ca o tabara sau cealalta imi doreste mie binele in mod altruist. Nu cred ca exista un antagonist clar definit, sau un print in armura stralucitoare, care imi doreste binele fara sa primeasca nimic in schimb. Si mai ales, nu agreez politica, in forma practicata in zilele noastre si cu siguranta nu pot agreea imixtiunea acesteia in zona tech. Ce stiu insa cu siguranta este ca nu cu mult timp in urma HUAWEI au reusit sa ajunga pe cele mai inalte culmi in domeniul smartphone-urilor, mai precis locul intai la capitolul vanzari la nivel mondial, iar acest avant a fost curmat brusc de varii aspecte care ies din sfera tehnologiei.

Unii oameni au deplans acest deznodamant, altora le-a adus satisfactie, cert este ca la momentul respectiv nimeni nu stia cum producatorul chinez va reactiona. Reactia insa nu s-a lasat asteptata prea mult, iar noi am vazut cum isi face intrarea in arena cel de-al treilea magazin de aplicatii, care, trebuie sa recunoastem, la inceput era cat se poate de firav. Si totusi, HUAWEI AppGallery, lansat in China in urma cu 11 ani si in restul lumii in urma cu 4 ani, arata acum cu totul altfel decat arata in momentul lansarii…

 

Comentarii

2 comentarii la: HUAWEI nova 10 Pro – Part II – 4 ani de AppGallery

 1. Cristian G a scris pe:

  “un print in armura stralucitoare” , parca ai folosi citate de la mine , eu le zic
  “cavaleri in armura stralucitoare ” , evident cu acelasi sens ironic pe care si tu la randul tau il folosesti.
  Mi-a placut mult articolul , si subliniez ce ai subliniat fin “uneori ce primim gratuit costa in spatele cortinei mult mai mult decat ne-am astepta”.
  Keep on going !

 2. Cristian G a scris pe:

  La multi ani dragul meu !
  Putere si sanatate pt sute de review uri in 2023 !

Lasa-ne un comentariu: