lab501.ro

Review – ASUS Zenbook S13 OLED UX5304V – Intel Core i7 1355U

Scris de: , in categoria: Notebook, in 27 April, 2023.

Constructie si dotari

 
ASUS Zenbook S13 OLED UX5304V este livrat impreuna cu un alimentator compact de 65W, precum si cu o husa pentru protectie si transport. La fel ca majoritatea ultraportabilelor care se respecta, ASUS Zenbook S13 OLED UX5304V este bazat pe un sasiu construit dintr-un aliaj de aluminiu si magneziu, insa adevarata vedeta in cazul de fata, pe langa grosimea extrem de redusa, este capacul superior, construit printr-un procedeu denumit plasma ceramic aluminum.

Acesta transforma aluminiul atat din punct de vedere chimic, cat si fizic, cu ajutorul unui proces care nu implica acizi, metale grele sau alte substante poluante, rezultatul fiind o textura unica pana acum pe un notebook, care ne duce cu gandul la suprafata unei pietre slefuite.

De altfel, capacul inferior si capacul superior sunt construite din aluminiu reciclat, in timp ce zona touch-pad-ului este construita din aliaj de aluminiu si magneziu reciclat. Similar, keycaps-urile sunt construite din plastic reciclat, acelasi lucru fiind valabil si in cazul difuzoarelor. Atentia la natura este continuata prin ambalajul construit exclusiv din materiale reciclabile, insertiile din interior putand fi utilizate pe post de stand pentru notebook.

Asa cum ii sta bine unui ultraportabil, tastatura este dispusa aproape pe toata latimea notebook-ului, iar tastele au acum o cursa de 1.1mm, fata de 1.4mm in cazul modelului de anul trecut, care era semnificativ mai gros.

Fata de anul trecut, am primit si un conector USB 3.2 Gen 2, dispus pe latura dreapta a notebook-ului, alaturi de conectorul audio, in timp ce pe latura stanga gasim doi conectori Thunderbolt 4 si un conector HDMI.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ASUS Zenbook S13 OLED UX5304V – Intel Core i7 1355U

 1. Giura Adriana a scris pe:

  Superb laptopul, imi place maxim cum arata, suprafata imita cumva granitul.
  Este un laptop finut foarte slim si chiar select as putea spune. Displayul OLED foarte clar curat si viu colorat este un alt element care ma atrage la acest dispozitiv. Chiar imi place acest laptop!

 2. Cristian G a scris pe:

  Daca ar fi de tinut pt o poza , da , laptopul este superb. Dar ce ne poate spune dl M despre ventilatoare sau mai bine zis cat de zgomotos este , tinind cont de cat de anemice sunt aripioarele de racire din fata ventilatoarelor .
  Andrei Girbea de la http://www.ultrabookreview.com se pare ca are o parere clara.
  Iata de ce am ales Apple Air M2 , care desi are ca SO ceva ce ma facea la inceput sa-l arunc pe fereastra , m-a cucerit prin 15 h + ( pe efficency cores ) si complet MUT

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Nu este foarte zgomotos, pentru ca procesorul nu este foarte puternic. Are TDP 20W totusi.

  Este un laptop pentru browsing, filme, putin Photoshop, etc.

  Andrei are preferintele lui, eu le am pe ale mele. Nu as alege Apple nici daca l-as primi gratuit. Ce-i drept, eu folosesc un Yoga Carbon de 13″, care are 800g.

Lasa-ne un comentariu: