lab501.ro

Review – Xiaomi Mi Smart Band 5

Scris de: , in categoria: Gadget, in 13 August, 2020.

Meniu

 


 

Parcurgerea meniului se face cu ajutorul touchscreen-ului, prin swipe, acesta fiind personalizabil in functie de ce informatii dorim sa fie afisate pe ecran atunci cand miscam incheietura in pozitia de citit. De exemplu, eu am ales sa imi arate numarul pasilor si pulsul.

Prin click pe iconita de pasi vom afla mai multe informatii legate de distanta parcursa, calorii consumate si cati pasi am parcurs in fiecare zi in ultima saptamana. Prin click pe iconita de puls aflam mai multe informatii legate de nivelul de stress sau relaxare, efortul de tip aerob sau anaerob depus de-a lungul zilei .

Prin swipe dreapta spre stanga, in primul ecran aflam informatii legate de vreme, nivelul razelor UV, umiditate si vremea pe urmatoarele 4 zile. In cel de-al doilea ecran putem controla aplicatia de muzica de pe telefon, iar in cel de-al treilea ecran putem vedea notificarile din mail, whatsapp etc.

In aplicatie, dupa ce ne introducem datele de baza si ne facem un cont, putem monitoriza cu usurinta nivelul de activitate, calitatea somnului, nivelul de stress sau saturatia oxigenului din sange pentru perioade de timp indelungate.

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Xiaomi Mi Smart Band 5

 1. Tarcau Dragos a scris pe:

  O întrebare. Unde ati găsit varianta cu NFC, ca varianta globala nu are? Și mai ales cu SpO, ca nu știam ca au implementat în varianta asta?

 2. Salut Dragos,

  ai dreptate, din pacate varianta cu NFC este disponibila doar in China (si posibil India). Idem pentru senzorul SpO2, din cate stiu eu

 3. mihai a scris pe:

  Singurule doua chestii nasoale pe care le pot spune dupa fix o saptamana de utilizare:
  -mi s-a intamplat de 2 ori sa nu-mi inregistreze in Mi Fit sesiunea de ciclism;
  -touch-ul se activeaza de la apa si se si deblocheaza.

  La notificari am citit in articol ca apar si cele ale aplicatiilor insa mie imi apar doar mesajele (sms). Ce pot face ca sa imi apara si mie toate notificarile?

  Multumesc.

 4. Salut Mihai,

  in aplicatia MiFit, in My Profile, dai click pe device (Smart Band 5) si apoi setezi App Alerts On. Jos gasesti butonul manage apps, unde poti sa sa selectezi aplicatiile pentru care vrei sa primesti notificari

  Pasul 1 – https://next.lab501.ro/wp-content/uploads/2020/08/A1.jpg
  Pasul 2 – https://next.lab501.ro/wp-content/uploads/2020/08/A2.jpg
  Pasii 3 si 4 – https://next.lab501.ro/wp-content/uploads/2020/08/A3.jpg
  Pasul 5 – https://next.lab501.ro/wp-content/uploads/2020/08/A4.jpg

  Rezultat – https://next.lab501.ro/wp-content/uploads/2020/08/A5.jpg

 5. mihai a scris pe:

  Multumesc frumos pentru clarificare, am rezolvat!

 6. Cu placere. Gabi utilizeaza Mi Band-uri de ceva timp si este obisnuita cu interfata, insa mie personal nu mi se pare foarte intuitiva, iar setarea asta este ingropata bine in meniu :)

 7. mihai a scris pe:

  butonul de adaugat aplicatii e aproape invizibil, de-aia mi-a scapat

 8. DanielS a scris pe:

  Fain articolul/ review-ul! Am si eu un MiBand 4 de care sunt tare multumit si doream sa iau si un MiBand 5… Am asteptat ceva scaderi de pret si bine am facut. De ce? Pai am apucat sa iau un Amazfit Band 5 – un fel de upgrade a lui Xiaomi MiBand5, net superior – ecran mai bun, suport Alexa (are microfon!), masurare SP-O2 cu senzor dedicat “rosu” (nu “struto-camila” din alte smart banduri care folosesc la masurarea SPo2 acelasi senzor “verde” care se foloseste pt masurarea pulsului). Autonomia pare sa fie similara cu cea anuntata, ba chiar mai buna pot spune. (consum intre 2 si 4% / 24h). Foloseste propria aplicatie a celor de la Amazfit, numita ZEPP, dar merge foarte bine si cu alte aplicatii.

Lasa-ne un comentariu: