lab501.ro

Review – Reolink Argus 3

Scris de: , in categoria: Gadget, in 25 May, 2021.

Reolink Argus 3

 
Ehehei, dragii monstrului, chiar si cand iti petreci ultimii 13 ani din viata facand ceea ce am facut eu, adica testand componente si gadget-uri, tot vor exista intotdeuna si domenii de care te lovesti pentru prima data si nu ma refer aici la aspectul profesional la problemei, pentru ca este destul de simplu sa filtram si sa testam in general produse care ne intereseaza, ci la aspectul personal, care implica produse pe care le folosim in viata de zi cu zi.

De exemplu, ma gandeam cu 1-2 luni in urma ca nu ar strica sa montez o camera de supraveghere, cu vedere de noapte, notificari push instant, dar si pe mail, eventual si cu microfon sau alarma. Si ca sa nu fiu nevoit sa trag cabluri, imi doream o camera wireless, echipata cu un acumulator generos, pe care sa nu trebuiasca sa il incarc prea des.

Da, stiu, ce inseamna progresul tehnologic… In urma cu 10 ani de zile probabil ca as fi fost nevoit sa apelez la o firma specializata in asa ceva. De fapt si in zilele noastre utilizez o asemenea companie pentru sistemul de alarma. Totusi, tehnologia a evoluat, iar in zilele noastre exista solutii de supraveghere inteligente de la producatori binecunoscuti, pe care le putem monta si configura singuri si care pot complementa un sistem de alarma de la o firma de profil.

Primele nume care imi vin in cap sunt Xiaomi si TP-Link, ambele companii intrand in acest domeniu in ultima vreme. Problema, in cazul meu, este ca aveam nevoie de ceva cu acumulator, ceea ce restrange destul de mult numarul de produse disponibile. De asemenea, aveam nevoie de o solutie cu notificari instant, nu care sa vina cu intarziere si cel putin in cazul celor de la Xiaomi am vazut destule sesizari legate de intarzierea notificarilor.

Motiv pentru care, am aplicat metoda old-school – suna un prieten. Mai precis un prieten care tocmai a terminat de construit casa si a echipat-o cu mai multe camere, solutii de stocare s.a.m.d. Iar in cazul meu, in discutie a aparut numele Reolink, o companie cu sediul in Hong Kong si facilitati de productie in Shenzhen (Shenzhen Baichuan Security Technology Co), care comercializeaza astfel de solutii pe toate continentele, inclusiv in Romania.

Acestia livreaza produsele din Germania si plata se realizeaza in Euro, asa ca am intrat frumos pe site-ul lor, am ales un model pe care l-am considerat potrivit, Argus 3, am achitat 117 Euro, iar 6 zile mai tarziu UPS mi-a livrat pachetul la usa, transportul fiind gratuit. Si daca tot am incercat ceva nou, m-am gandit sa va povestesc si voua cum a fost.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Reolink Argus 3

  1. Dor a scris pe:

    Salut!
    S-a blocat sau a repornit vreodată, adică este stabilă? Cum stă cu detecția animalelor, le poate omite?
    Mulțumesc pentru informații, și eu caut ceva asemănător pentru exteriorul casei de la țară :)

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu am experimentat astfel de comportamente pana acum. Cat despre animale, nu prea am avut cum sa testez. Ei spun ca algoritmul le recunoaste, dar nu am avut ocazia sa verific.

Lasa-ne un comentariu: