lab501.ro

Review – Roccat Khan AIMO

Scris de: , in categoria: Periferice, in 5 February, 2018.

Roccat Khan AIMO

 
Roccat au fost prezenti pentru prima oara in paginile noastre in urma cu 6 ani, colegul nostru George analizand in acel moment doua implementari ale conceptului Kone, mai precis XTD si Pure. Nu este de mirare ca am inceput cu aceste produse, continuand ulterior cu o tastatura si un mousepad. In fond, cei de la Roccat au devenit cunoscuti datorita excelentului Kone, un mouse cu o forma echilibrata, care a atras un numar ridicat de fani.

In prima parte a lunii Ianuarie, compania germana a dezvaluit sistemul de iluminare AIMO, in cadrul CES 2018, sistem pe care am avut ocazia sa il vedem la treaba pe viu, in timpul vizitei pe care am intreprins-o la sediul Roccat din Hamburg, acolo unde echipa de design lucreaza intens la dezvoltarea viitoarelor modele. Am avut ocazia sa vedem cateva produse aflate intr-un stadiu avansat al dezvoltarii si testarii, dar, evident, nu va putem oferi mai multe detalii despre acestea. In fond, intreg procesul necesar dezvoltarii unui periferic nou dureaza in jur de 18 luni, prin urmare este vorba despre periferice care vor vedea lumina zilei spre sfarsitul anului.

Totusi, am vazut cele trei modele anuntate in cadrul CES-ului, mai precis tastatura Roccat Horde AIMO, mouse-ul Roccat Kone AIMO si nu in ultimul rand headset-ul Roccat Khan AIMO, despre care va vom povesti astazi. Toate modelele anuntate la CES au un lucru in comun, mai precis integrarea sistemului de iluminare RGB AIMO, despre care cei de la Roccat spun ca nu ar fi un simplu software pentru controlul iluminarii, perifericele invatand in timp sa reactioneze (prin culori) la actiunile si starile utilizatorului.

Desigur, personal nu pot spune ca vad un mare avantaj in integrarea iluminarii RGB in casti, de exemplu, dar in conditiile in care AIMO functioneaza ca un ecosistem complet (tastatura, mouse si headset), pasionatii iluminarii RGB se pot bucura acum de prezenta acestei tehnologii chiar si in cazul produselor Roccat, produse care s-au remarcat dintotdeuna printr-un design elegant, in cazul caruia accentul este pus pe functionalitate.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: