lab501.ro

Review – Redragon Icon H520

Scris de: , in categoria: Periferice, in 29 March, 2022.

Masuratori si teste

 
Metodologia noastra implica masurarea raspunsului in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Linearitate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice, coroborate cu graficul de frecvente, ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Pentru masurarea raspunsului in frecventa vom conecta castile Redragon Icon H520 folosind placa de sunet USB din pachet, acesta fiind si scenariul cel mai folosit de catre majoritatea cumparatorilor ce nu dispun de o placa de sunet decenta. Dupa cum se vede insa si din graficele de mai jos, fanii bass-ul puternic vor fi incantati, raspunsul sub 300Hz fiind puternic, cu o usoara atenuare cand scadem sub 50Hz.

In mod ideal, raspunsul perfect ar fi fost de 84 – 85 dB la orice frecventa, insa, asa cum am explicat si mai sus, nici chiar cele mai laudate casti nu reusesc asta si oricum nu stiu daca ar fi pe gustul vostru o pereche de casti liniare. Intre 400Hz si 5 kHz avem un comportament destul de inconstant cu medii (voci, instrumente) usor in planul secund, iar intre 7kHz si 10kHz (mediile inalte) avem un raspuns de peste 88dB. Cam aceasta este si nota sonora a castilor Icon H520, bass puternic, medii usor in spate si inalte punctate.

 


 

Placa de sunet USB din pachet ofera un volum foarte ridicat, greu vom putea suporta mai mult de 60%-70% din volum. Din pacate, la volum ridicat isi fac aparitia distorsiunile, mai ales pe partea de frecvente joase, unde micuta placa de sunet se zbate sa miste gurmandele difuzoare instalate de cei de la Redragon. Din acest motiv, am ales sa testez Icon H520 conectate direct la amplificatorul de casti din placa de sunet Creative Sound Blaster AE9.

De la prima auditie, am observat o imbunatatire semnificativa pe partea de frecvente joase, acestea avand o extensie liniara pana spre 20Hz. Acest lucru poate fi vazut de altfel si in grafic, mai mult decat atat, distorsiunile au disparut complet indiferent de volumul utilizat. Mediile au venit si ele mai in fata, pana in 3kHz pot spune ca avem un comportament admirabil. Intre 3kHz si 4kHz avem un raspuns redus si implicit instrumente/sunete lipsa. Redragon Icon H520 ofera un volum maxim de 116dB atunci cand sunt utilizate cu placa de sunet din pachet, si 124dB atunci cand sunt utilizate cu excelenta AE9.

Calitatea audio de care da dovada Icon H520 este surprinzatoare atunci cand sunt cuplate cu o placa de sunet de calitate, bass-ul fiind de-a dreptul spectaculos. Placa de sunet USB livrata in pachet este o aditie utila, insa sunt de parere ca nu pune in valoare calitatile audio ale acestor casti.
 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: