lab501.ro

Prezentare – Elgato Wave: 1

Scris de: , in categoria: Periferice, in 17 July, 2020.

Teste si concluzii

 
Am testat Elgato Wave: 1 in mai multe aplicatii, de la OBS si TeamSpeak si pana la Facebook Messenger si pot sa spun cu usurinta ca este cel mai bun microfon pe care l-am folosit pana acum. Bine, arhitectura lui unidirectionala face dificila folosirea lui in cazul interlocutorilor care stau de-o parte si de alta a mesei, de exemplu, insa in acest caz trebuie folosit un microfon omnidirectional sau chiar 2 microfoane unidirectionale. Vocea se aude clar, fiind bine definita, chiar “carnoasa” as putea spune, iar toleranta lui la zgomotele venite de la suportul pe care sta este destul de mica, avand in vedere greutatea bazei. Clipguard-ul functioneaza optim, insa trebuie avut grija cu nivelul de gain, pentru ca peste 40-50% acesta devine extrem de sensibil si putem parazita transmisia cu zgomote externe.

Din punctul meu de vedere, Elgato Wave: 1 reprezinta un bridge foarte bun intre microfoanele profesionale XLR, care au nevoie insa de amplificator sau placa de sunet separata, respectiv cele desktop. Practic, avem parte de tehnologie de la Lewitt Audio, compania austriaca fabricand printre cele mai bune microfoane ce doteaza studiouri de inregistrari, implementata intr-un produs accesibil destinat creatorilor de continut. Aici pot intra streamerii, vlogerii, cei care tin podcast-uri dar si muzicienii aflati la inceput de drum.

Pentru 780 RON Elgato Wave: 1 ofera calitate, simplitate si – cel mai important – usurinta in utilizare. Desi nu am testat toate microfoanele aflate pe piata, nu cred ca exista un alt microfon unidirectional care sa ofera o calitate mai buna decat Wave: 1 la un pret de sub 1000 RON – sa nu uitam totusi ca Elgato este o companie axata pe nevoile streamerilor. Nu in ultimul rand, Wave Link se integreaza perfect cu Stream Deck, oferind un pachet complet hardware / software.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: