lab501.ro

MSI Vigor GK50 Low Profile

Scris de: , in categoria: Periferice, in 13 November, 2019.

Concluzii

 
Ca in cazul oricarei tehnologii diferite, pentru a putea utiliza comod MSI Vigor GK50 Low Profile este necesara o perioada de acomodare. Aceasta este ceva mai zgomotoasa decat o tastatura mecanica traditionala, sau cel putin asa mi se pare mie, tastele sunt ceva mai apropiate iar inaltimea extrem de redusa a tastaturii poate pune probleme la inceput.

Personal, in momentul in care am pus tastatura pe masa mi s-a parut foarte ciudata, greu de folosit fata de Orion Spark-ul meu butucanos. Si totusi, pe masura ce scriam acest articol, parca degetele au inceput sa fuga singure pe taste, rezultatul fiind o viteza de tastare mai mare decat cea pe care o am pe tastatura pe care o folosesc in fiecare zi de 5 ani de zile. Ceea ce, trebuie sa recunoastem, nu prea se intampla in fiecare zi.

Si totusi, ceva din modul in care sunt pozitionate tastele si modul in care sunt construite key-caps-urile are ca efect o viteza semnificativ mai mare de scriere decat cea pe care o am in cazul altor tastaturi. Iar senzatia este la fel de ciudata. Prin comparatie cu o tastatura mecanica traditionala, MSI Vigor GK50 Low Profile este mica si ofera un feedback semnificativ mai redus. Si totusi, fata de Cherry MX Low Profile, experienta este una mult mai… viguroasa, daca imi permiteti gluma, datorita cursei mai lungi.

MSI Vigor GK50 Low Profile pur si simplu se simte mai bine inchegata si nu in ultimul rand mai bine dimensionata, degetele gasind automat tastele. Si asta in conditiile in care sunetul produs de switch-uri se aseamana mai mult cu sunetul produs de switch-urile de pe mousi decat cu sunetul produs de switch-urile mecanice.

Per total, la fel ca si in cazul switch-urilor Romer-G, de exemplu, Kailh Low Profile nu sunt pentru oricine. Pot fi switch-uri cu care sa iti fie imposibil sa te obisnuiesti, sau pot fi switch-uri pe care sa le indragesti din prima jumatate de ora de tastat, depinde de gustul fiecaruia. De aceea, daca aveti ocazia sa butonati o astfel de tastatura, nu va sfiiti. S-ar putea sa va placa. Eu personal m-am obisnuit cu ea desi nu ma asteptam, iar viteza de redactare sporita poate da dependenta.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: