lab501.ro

Corsair K68 RGB – Cherry MX Red

Scris de: , in categoria: Periferice, in 30 August, 2018.

Constructie

 
Corsair K68 RGB este o tastatura masiva (ruseasa cum s-ar spune) cu un layout curat si organizat. Tastele multimedia au spatiul lor alocat deasupra tastaturii numerice, in timp ce intensitatea iluminarii poate fi ajusta rapid pana la anularea sa prin intermediul tastei specifice. Tot aici gasim si tasta WIN, astfel incat riscul tastarii fara intentie este eliminat.

Tastatura se comporta si se simte placut in mare parte datorita masivitatii date de sasiu cat si de cele patru insertii de cauciuc care ajuta la stabilizarea perifericului pe orice suprafata. Wrist pad-ul este prevazut cu material cauciucat, care nu va permite mainii sa alunece chiar daca este umeda, fiind destul de usor de atasat de tastatura prin intermediul unor cleme. Din motive de stabilitate, insertii de cauciuc sunt aplicate si pe partea din spate a pad-ului.

In materie de switch-uri folosite, Corsair au ales calitatea germana – Cherry MX RGB Red. Fiecare tasta este iluminata individual si este programabila astfel incat utilizatorul sa se poata bucura de nenumarate moduri de iluminare in nuante cat mai vii. Pentru ca experienta jocului sa nu fie alterata in nici un mod, fiecare switch este protejat de o membrana translucida de cauciuc care ofera protectie impotriva prafului, dar si impotriva lichiddelor (in cantitati moderate).

Desi tastatura poate fi configurata prin software, modificarea iluminarii si a efectelor luminoase se poate face si prin intermediul tastei Fn. Manualul ofera informatii detaliate despre tot ceea ce se poate face prin intermediul butoanelor hardware, inclusiv despre cum putem reveni la setarile initiale (Fn + F4).

Tastele in sine par fiabile, in mare datorita procesului de dubla injectie, respectiv ranforsarii prin nervuri pe partea interioara. Inclinarea tastelor mai mari – respectiv Shift, Space, Enter, Backspace, “0”, “+” de pe tastatura numerica –  este prevenita prin folosirea mecanismelor de stabilizare.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: