lab501.ro

Corsair K65 RGB Mini – Cherry MX Red

Scris de: , in categoria: Periferice, in 1 June, 2021.

Constructie

 
Tastura K65 RGB Mini este compacta si usoara, greutatea ei fara cablu depasind cu putin 500gr. Spatele tastaturii are 4 zone dotate cu cauciuc, acest lucru oferind o stabilitate crescuta, insa unghiul de inclinare nu poate fi ajustat. Toata carcasa inferioara este turnata dintr-o singura bucata, ceea ce puncteaza la capitolul soliditate si rezistenta, insa acest lucru duce la o amplificare a sunetului generat de taste. Bine, acest lucru putea fi rezolvat cel putin partial de amplasarea unui material fonoabsorbant in interior.

Layout-ul tastelor este standard, randul de jos continand 7 taste de dimensiuni egale si o tasta spacebar, prin urmare putem folosi seturi standard de taste daca ne plictisim de cele livrate impreuna cu tastatura. Keycaps-urile sunt double-shot injection PBT cu caractere custom, functia principala fiind trecuta pe partea superioara, in timp ce functiile secundare sunt inscriptionate pe laterala tastei aflata inspre utilizator. Desi este disponibila si in echipare Cherry MX Speed si MX Silent, versiunea primita de noi la test este echipata cu clasicele switch-uri liniare Cherry MX Red.

Tastatura poate fi configurata prin iCUE – folosind cele 2 layere de functii speciale (Fn + tasta si Fn + Fn2 + tasta) putem accesa atat functiile tastelor lipsa (fata de standardul 104 taste) cat si taste media, functiile de iluminare, inregistrare de Macro-uri sau chiar miscare mouse-ului. SoC-ul AXON este si el prezent pe placa si poate suporta un polling rate de 8000Hz insa beneficiile aduse fata de clasicul 1000Hz nu stiu daca justifica incarcarea suplimentara a CPU-ului. La un mouse e posibil sa simtim ceva diferenta trecand peste pragul de 1000Hz, insa in cazul unei tastaturi ma indoiesc, eu personal nu am simtit. Motorul de iluminare este acelasi intalnit si la alte modele Corsair, efecte rapide, LED-uri puternice, configurare completa per tasta, etc. Mai multe vedem pe pagina urmatoare, la capitolul software.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: