lab501.ro

Corsair K65 RGB Mini – Cherry MX Red

Scris de: , in categoria: Periferice, in 1 June, 2021.

Corsair K65 RGB Mini – Cherry MX Red

 
Miniaturizarea a inceput sa prinda teren si in segmentul tastaturilor, mai intai cu TKL iar mai nou cu formatele 60%, 65% sau 75% insa nu toate dimensiunile sunt potrivite pentru toate persoanele sau toate activitatile. TKL mentine 80% – 87% din taste si este cel mai popular format compact, dar si cel mai usor in ceea ce priveste acomodarea. 75% mentine tastele functionale (F-keys) si tastele directionale, insa intr-un format mai inghesuit. 65% renunta la tastele functionale, insa mentine tastele directionale impreuna cu Del / Ins / PgUp / PgDn, insa cel mai compact format utilizabil (60%) renunta si la acestea.

Formatul 60% a fost popularizat initial de catre Ducky, insa alti producatori s-au alaturat in scurt timp acestui nou trend, Razer fiind poate cel mai notabil, restul fiind branduri regasite in principal pe Aliexpress si Banggood. Bineinteles, Corsair nu puteau sa stea departe si au lansat modelul K65 RGB Mini, ce utilizeaza formatul 60% si vine cu o selectie de 3 switch-uri din care putem alege: Cherry MX Red cum este modelul testat, Cherry MX Speed (Silver) si Cherry MX Silent.

Corsair K65 RGB Mini vine cu keycaps-uri cu dubla injectie PBT, tehnologie AXON, cablu USB Type-C interschimbabil si matisat precum si suport extins iCUE. Nu avem constructie din aluminiu, husa sau capac pentru transport, asa cum am vazut in cazul altor producatori, iar pretul este destul de piperat pentru Romania: 650 lei. Haideti sa vedem ce primim pentru banii astia, in afara de un spatiu generos pe birou !

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: