lab501.ro

Review – HP Envy 13 BA1020NN

Scris de: , in categoria: Editorial, Notebook, in 21 June, 2021.

HP Envy 13

 

Smartphone-urile si notebook-urile sunt de departe cele mai fierbinti produse prezente pe NEXT anul acesta – in primul caz este vorba despre produse pe care majoritatea dintre noi le utilizam zilnic si le avem mereu la noi, iar in al doilea caz este vorba despre principala unealta lucrativa pentru o buna parte din cititorii nostri. Si nu cred ca mai trebuie sa va spun de cat succes se bucura notebook-urile in ultimii 10 ani, dar iata ca anul trecut aceasta popularitate lor a crescut si mai mult, concomitent cu migrarea multor profesionisti de la birou acasa.

Work from home, scoala on-line, gaming… toate acestea au contribuit din plin la cresterea cererii pentru notebook-uri din toate categoriile, de toate dimensiunile, indiferent de gama de pret. Asa cum stim, criza disponibilitatii placilor video a dus la rezultate hilare, in care un notebook de gaming costa mai putin decat placa video echivalenta stand alone, drept urmare multi gameri si profesionisti care au nevoie de performanta ridicata s-au orientat in aceasta directie.

Notebook-urile accesibile s-au vandut si ele ca painea calda, datorita necesitatii celor mici de a participa la lectii de la distanta, iar ultra-portabilele mainstream se bucura intotdeuna de o cerere ridicata, datorita faptului ca sunt unealta perfecta pentru un segment considerabil dintre cei care lucreaza de la distanta.

De fapt, in acest caz performanta in sine conteaza mai putin. In fond, pentru mail-uri, aplicatii Office, platforme de colaborare online sau chiar si ceva editare foto sau video fara pretentii ultraportabilele moderne ofera suficienta putere de calcul, intr-un format elegant, de dimensiuni reduse. Raportat strict la aceasta categorie de pret, in zilele noastre puterea procesorului nu mai ocupa primul plan, utilizatori cautand un dispozitiv mic si usor, cu un display de calitate, care sa reactioneze rapid.

Ei bine, nu cu mult timp in urma Intel lansau programul Evo, exact pentru acest gen de utilizatori. Acest program este practic o serie de recomandari pentru integratorii procesoarelor din cea de-a 11-a generatie Intel Core, echipate cu o solutie grafica Iris Xe. Acestea ofera suficienta putere de calcul pentru categoria de utilizatori carora li se adreseaza, drept urmare cei de la Intel au luat in calcul si alti factori care afecteaza experienta in utilizare.

Astfel, pe langa puterea de calcul oferita de procesor si placa grafica integrata, notebook-urile Intel Evo trebuie sa respecte o serie de standarde, cum ar fi timpul de raspuns (practic iesirea din sleep) de o secunda sau mai putin, conectivitatea moderna (WiFi 6 si Thunderbolt 4), minim 9 ore de autonomie in mod Productivity pentru notebook-urile echipate cu display-ul Full HD si o experienta imersiva in utilizare, datorita bezel-urilor subtiri care inconjoara display-ul.

Un astfel de notebook este si mititelul HP Envy 13 BA1020NN, un ultra-portabil de 13″ echipat cu un procesor Intel Core i7 1165G7, comercializat in Romania pentru 4299 RON, impreuna cu Windows 10 Home. Evident, discutam despre un notebook certificat Intel Evo.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: