lab501.ro

Noul iPad demontat

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 March, 2012.

Noul iPad a una dintre cele mai importante stiri de saptamana trecuta, impreuna cu noutatile de la CeBit. Next lab501 v-a tinut la curent cu ambele evenimente cu ajutorul colegilor care au fost prezenti in Hanovra si San Francisco.

Intre timp noul model de iPad a inceput sa fie disponibil la precomenzi si in magazinele online din Romania si a reusit deja sa starneasca ceva confuzie datorita denumirii noului model. Trecand peste aceste mici detalii mai putin relevante, preturile noului iPad variaza intre 2700-3000 de lei pentru cea mai ieftina varianta (16GB) si 3600 de lei pentru cea mai scumpa (64GB). Preturi mai exact vor aparea odata cu inceperea livrarii primelor unitati (adica in jur de 21-23 martie).

Revenind la subiectul acestei stiri, noul iPad a fost desfacut iar cei de la iFixit au aruncat o privire mai de aproape pe componentele acestuia. Astfel, am aflat, deloc surprinzator, ca mare parte din spatiu este ocupat de bateria imensa de 42,5 Whr (o baterie de doua ori mai puternica ce ofera aceeasi durata de viata ca si cea de pe iPad 2).

Tot surprinzator a fost si faptul ca panel-ul ecranului touch este produs de Samsung si nu de LG sau Sharp. A fost confirmata si cantitatea de 1GB RAM (2 x 512 MB Elpida LP DDR2, pozitionate chiar sub procesorul A5X).

Conectivitatea este oferita de chip-ul Broadcom 802.11n cu suport Bluetooth 4.0 si de catre chip-ul Qualcomm MDM9600 responsabil cu retelele LTE, HSPA si EV-DO. Stocarea se face pe NAND-uri flash produse de Toshiba iar IC-ul responsabil cu power management-ul este proprietar Apple.

iPad 3 4G Teardown

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: