lab501.ro

Review – HUAWEI MatePad Paper

Scris de: , in categoria: Tablete, in 17 June, 2022.

HUAWEI MatePad Paper

 
Pana in 2020 nu mai testasem o tableta de 5 ani de zile. Apoi au demarat cei de la HUAWEI ceva ceea ce eu as numi un plan diabolic, mai precis lansarea cel putin a unei tablete pe an, care ajunge invariabil si la noi la teste. Drept urmare, in 2020 am testat o tableta HUAWEI, in 2021 am testat o alta tableta HUAWEI, iar acum, nu o sa va vina sa credeti, vom testa… o alta tableta HUAWEI. Conspiratie, v-am spus eu.

Motivul pentru care nu mai testam tablete este legat de evolutia telefoanelor, care au crescut in diagonala de la an la an, dar si de raspandirea acestora, majoritatea utilizatorilor tech avand deja un smartphone, motiv pentru care nevoia de a achizitiona o tableta scade.

Exista desigur si categorii de utilizatori care au nevoi specifice, acestia fiind de altfel utilizatorii carora li se adreseaza lansarile de tablete HUAWEI din ultimii ani. Insa daca pana acum am discutat despre tablete conventionale, de aceasta data avem de-a face cu totul altceva, respectiv cu un cu totul alt tip de utilizator.

Nu stiu daca va mai amintiti, dar candva, in 2017, va povesteam despre un producator taiwanez denumit E-Ink. Ei bine, acesta a stat (si sta si acum) la baza succesului unei categorii aparte de produse, mai precis e-book reader, datorita display-ului care utilizeaza hartia electronica pentru a oferi o autonomie foarte ridicata si un sentiment apropiat de cel oferit de cartile clasice.

Desigur, nu va asteptati ca HUAWEI sa isi faca debutul pe piata e-reader-elor la mai bine de 18 ani de la nasterea acestui segment de piata, respectiv 15 ani de cand discutam de produse populare, utilizate de un numar ridicat de consumatori. Nu… fiind vorba despre HUAWEI, acestia au lansat intr-adevar o tableta care utilizeaza hartie electronica pentru display, insa, fata de dispozitivele conventionale, poate face mult mai multe lucruri. Tableta se numeste HUAWEI MatePad Paper si este de altfel subiectul articolului nostru anual dedicat tabletelor, editia 2022.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – HUAWEI MatePad Paper

 1. Cristian G a scris pe:

  Interesant.
  Tocmai am revenit din vacanta si am deschis site-ul .ro favorit.
  Normal am fost la mare ( insule GR ) si plaja. Cum vroiam sa profit de vacanta pt a recupera cartile e-book Kindle achizitionate si inca necitite am zis :
  -Acum !
  Usor de zis , greu de facut . Cum palaria mea sa citesti pe ecranul telefonului Samsung S20 FE o carte chiar sub umbrela cand soarele arde la maxim si luxii( fie lucsii) sau lumenii emisi de telefon ( parca 800 cd/m2 ) sunt anulati lejer de cei 15.000-20.000 lx la umbra sau peste 30.000 cand umbra fuge si te trezesti citind direct in soare.
  Deci trebuie sa gasesc un device cu e-ink pe care lumina soarelui sa-l ajute si nu sa-l concureze.
  Cireasa de pe tort : articolul dlui M despre un device e-ink .
  O singura si mica intrebare , dar f imp pt mine :
  Exista , la momentul testarii de catre tine a device -ului Huawei , in app store propriu aplicatia Amazon Kindle sa pot citi colectia de carti cumparate sau doar e-pub
  Multumesc

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Hehe…Grecia :D

  Eu nu am vazut aplicatia in app store, dar daca exista in format apk o poti instala fara probleme.

Lasa-ne un comentariu: