lab501.ro

Prima etapa a concursului NEXT LAB501 si Maguay s-a incheiat!

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 June, 2012.

Dragi cititori, stimati concurenti, dupa lupte seculare, parcurgeri nenumarate ale comentariilor voastre, bucurii pentru numarul atat de mare de participanti si pasionati de tehnologie, dar si intristari pentru ca din atatea comentarii frumoase a trebuit sa alegem doar 5, astazi putem anunta finalistii concursului NEXT LAB501 & Maguay – Castiga un Ultrabook!

Trebuie sa va multumim insa in primul rand pentru pasiunea de care ati dat dovada si sa va promitem ca vom organiza in continuare concursuri pentru voi, pasionatii de tehnologie. De asemenea, trebuie sa ii felicitam pe toti cei care au raspuns corect la intrebarea legata de contrast si ne-au povestit ce vor face cu Ultrabook-ul daca il vor castiga. Au existat nenumarate comentarii foarte frumoase, ceea ce a transformat sarcina noastra de a alege 5 dintre ele intr-un adevarat calvar. Nu este usor sa alegi 5 comentarii cand ar merita sa fie in finala 30, dar acestea sunt regulile, si prin urmare a trebuit sa le respectam intocmai.

Puteti vedea mai jos cei 5 finalisti care trebuie sa se prezinte maine, 13 Iunie 2012, la ora 16:00, la sediul Maguay (Str.Bratului, nr 23, harta o puteti gasi aici). Daca printre ei se numara si persoane din provincie, care nu se pot deplasa in Bucuresti, ii rog sa imi trimita pe mail (adresa este trecuta la pagina “Despre noi”) numarul de telefon si sa astepte maine intre 16:00 si 17:00 sa fie contactati telefonic de noi.

1) Lucian Vlad-Calcic a scris pe: 24 May, 2012 at 17:38

-contrast masurat display MyWay U1401i : 413:1, conform spuselor dumneavoastra reprezinta un contrast decent.
-ce ati face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ati castiga:
In primul rand l-as boteza Maguayica.
In al doilea rand, l-as face sa transpire, Prime 95, sisoft sandra, si ceva atto(as instala si un mic CPU-Z).
As folosi softurile acestea cu un scop anume: cu ele m-am jucat pe PC-ul de-acasa si as putea sa compar mere cu mere…(bine, daca Maguayica ar veni cu un HDD l-as inlocui temporar cu ssd-ul de la desktop).
Faza 2 de workout ar fi: instaleaza pe el un vmware si un GNS3 si sa vedem cate OS-uri virtualizate duce.
Faza 3 daca mai incape in ziua 1… Game testing maraton.
Si cam cred ca mai mult nu ma duce capu’
A, ba da, nu as lasa-o pe sora-mea sa-l testeze pentru ca orice rasa de laptop, netbook ar atinge… sfarseste prin a fi martirizat: caderi de la 1.7 m inaltime= apogeul pana acum si nu sunt facute in mod constient sa zicem ca situatia se termina cu un: ups…i did it again.
Aceasta mica istorisire a fost necesara pentru a introduce ultimul test si poate cel mai important: cum se comporta pe suprafete lucioase/muchii/margini de pat.
Sper ca nu deranjeaza mica mea paranteza de la subiectul cerut, consider ca situatia aratata de mine este una frecvent intalnita in vietile not so power user-ilor
Cu stima, Lucian Vlad-Calcic

2) Ticleanu Cosmin a scris pe: 27 May, 2012 at 02:15

1) Contrastul masurat cu X-Rite i1Display Pro este de 413:1
2) Pentru a spune ce doresc sa fac cu acest ultrabook in viitor si implicit in prima zi este nevoie de o mica descriere:
“Eu, alaturi de 4 prieteni planuim de la inceputul anului sa dam nastere unui joc. Lucrul in mod sustinut va incepe din luan Iulie a acestui an, dupa ce speram sa terminam facultatile alese (timpul nu ne permite sa lucram la acest proiect cum ne dorim in paralel cu facultatea). Pe parcursul acestor luni am adunat tot felul de tutoriale si informatii, cat si conceptii proprii despre joc pe diferite dispozitive portabile sau pe desktop-urile personale. Acest lucru nu este intrutotul satisfacator deoarece desktop-urile nu le putem aduce cu noi cand se fac intrunuri de grup pentru a discuta sau a lucra la proiect, si nu avem tot timpul la dispozitie informatiile necesare dar nici aparatura (doar unul dintre noi are laptop si ne este greu sa lucram eficient 5 persoane pe un singur calculator). ”
De aici intervine dorinta acerba pentru acest ultrabook deoarece ne poate usura munca substantial in viitorul foarte apropiat.
In prima zi de utilizare voi face urmatoarele lucruri cu ultrabook-ul Maguay U1400i:
– creez o partitie speciala destinata stocarii de tutoriale pentru Unity, Blender si JavaScript (programele principale care ne vor ajuta in acest proiect), urmand sa transfer de pe desktop pe ultrabook aceste tutoriale si sa le aranjez corespunzator. Acest lucru ne va usura foarte mult munca atunci cand facem reuniune de grup pentru a lucra si/sau discuta pe tema proiectului, mai ales in cazul in care nu avem posibilitatea de conectare la internet.
– creez a doua partitie care sa fie destinata materialelor creat personal de noi pentru acest proiect, cu aranjarile aferente in sisteme de foldere.
-instalez programele necesare acestui proiect: Unity, Blender, Photoshop, Compilator C++ si Microsoft Office.
-este nevoie si de putina relaxare, nu doar munca. Acest aspect va fi asigurat de Minecraft, care va fi instalat dupa ce se duc la bun sfarsit sarcinile prezentate mai sus.
Pe scurt, acest ultrabook va fi aranjat si utilizat, in cazul in care il castig, in proportie de 90% pentru a produce ceva autohton.
Acest ultrabook este perfect nevoilor mele, are suficienta putere pentru a crea scripturi in Unity cu JavaScript, pentru a urmarii diverse tutoriale in timpul sesiunilor de lucru, si, cel mai important, asigura o autonomie suficienta in aceste sarcini, autonomie superioara laptop-urilor clasice. De mentionat ca aceste sarcini mai sus mentionate nu pot fi indeplinite in mod eficient pe notebook-uri deoarece rezolutia si ecranul de dimensiuni reduse nu permit acest lucru.
In testul de pe NEXT.lab501 am vazut ca are o constructie solida si fara sa afecteze portabilitatea in mod considerabil, ecranul de 14 inch este ideal pentru un ultrabook, iar greutatea este cu aproximativ 1Kg mai mica decat in cazul laptop-urilor clasice, doua aspecte importante pentru mine.
In concluzie, acest ultrabook va fi folosit inca din prima zi la crearea de scripturi, baze de date, documente, s.a.m.d., lasand pe mana desktop-ului modelarea grafica necesare acestui proiect.
“Un joc romanesc creat cu ajutorul unui calculator romanesc suna destul de bine in opinia mea!”
MULTUMESC LAB501 si MAGUAY pentru aceasta oportunitate!

3) Daniel (username: valor) a scris pe: 25 May, 2012 at 12:31

– 413:1
– in prima zi dupa ce l-as castiga as pregati o cina romantica pentru “proaspata” mea sotie, trandafiri, lumina difuza, un vin bun, tot tacamul, adica inclusiv un cadou de nunta de la mine pentru ea: Ultrabookul Maguay! Bineinteles, ii voi arata cadoul inainte sa mancam, sa ne simtim bine, iar dupa ceva pahare de vin si mancarea delicioasa o voi privi adanc, cu ochii mari, i-as prezenta cadoul, i-as ura sa se bucure de el si i-as spune ce frumos ar fi sa am si eu unul sa fim “conectati” tot timpul. Ea, induiosata, fermecata de tot ce am pregatit, fiind in acealasi timp prinsa pe picior gresit ca eu n-am primit cadou, simt ca mi-ar zice hai ca ti-l las tie, pentru mine a contat fapta in sine. Ei, atunci as mai scoate o sticla de vin si as sarbatori faptul ca in sfarsit dupa cateva luni de casnicie i-am luat sotiei un cadou de nunta…care s-a dovedit a fi pentru mine. Si ea e fericita ca i-am daruit iar eu sunt fericit ca am primit! Superb, acum astept sa devina realitate. Asta as face eu in prima zi dupa ce l-as castiga. Si v-as da si poze

4) Roxana Bitoleanu a scris pe: 28 May, 2012 at 12:36
Bună ziua!
După ce am citit tot review-ul ultrabook-ului, sunt în stare să răspund primei întrebări și anume: contrastul măsurat al lui Maguay MyWay U1401i este de 413:1.
Un ultrabook precum cel de la Maguay obligă la eleganță, finețe în manevrarea sa și pasiune pentru tehnologie (pentru a-l folosi la capacitate maximă).
În prima zi, după ce l-aș câștiga, pentru că am văzut că nu are un sistem de operare, îi voi instala sistemul de operare recomandat (fiind studentă beneficiez de programul MSDNAA). Ca viitor inginer electronist și pasionată a domeniului automotive, printre primele lucruri pe care le-aș instala ar fi programele care simulează comportamentul circuitelor, dar și alte programe (precum Matlab) care să-mi faciliteze munca. În automotive este importantă partea de simulare și testare. O eficiență sporită presupune lucrul în paralel (testare și simulare în paralel a diverselor sisteme ce ajung în final să ne ușureze viața la volan) ceea ce necesită hardware performant pentru a putea susține toate procesele. Ultrabook-ul MyWay U1401i este capabil să ofere acest suport. Ingineria este o meserie care are ca și cerințe creativitatea, pasiunea și grația pentru a furniza performanță.
De asemenea, pentru că îmi place și astronomia, pentru nopțile în care nu pot observa cerul, aș instala tot felul de programe care să mă ajute să cunosc și să înțeleg Universul (Stellarium, WorldWide Telecope precum și nelipsitul Google Earth). Și nu în ultimul rând, pentru că sunt o studentă care dorește să aibă acces la cât mai multă informație și cât mai diversă, iTunes este un ”must”, deoarece iTunes U oferă o multitudine de cursuri ale universităților din toată lumea.
Așadar, performanța unui ultrabook mă forțează și pe mine la performanță. De aceea, încă din prima zi l-aș folosi în scopuri profesionale pentru a atinge excelența în munca depusă!

5) Cojo a scris pe: 6 June, 2012 at 12:42

Contrastul masurat este 413:1

Primul lucru pe care l-as face ar fi sa-mi iau liber de la serviciu Review-ul facut de Lab501 m-a convis de performanta ultrabook-ului iar autonomia de peste 5 ore il face companionul perfect pentu o plimbare. As lua minunatia de ultrabook Maguay MyWay U1401i si as pleca cu el la subrat prin oras. M-as duce prin parcurile cu multa verdeata si m-as aseza la umbra, pe o bancuta linistita. As lasa toate grijile intr-un coltisor intunecat al memoriei si m-as bucura de clipele de liniste. As deschide apoi ultrabook-ul si as incepe sa transmit live imagini, cu ajutorul camerei de 1.3Mpx: copii din parculetul cu nisip, miscarea lor continuua, strigatele lor de bucurie, zambetele lor largi, intrebarile lor nevinovate, viata lor fara griji. O astfel de imagine iti poate rade pofta de viata si iti incarca bateriile imediat. Probabil live stream-ul ar inregistra cote nebanuite chiar din primele minute ale “show-ului” motivational. RT-urile pe twitter, share-urile pe facebook, statusurile de messenger toate maresc popularitatea intr-un mod nebanuit. Livestrem-ul este transmis avand logo-ul Maguay si denumirea ultrabook-ului plasate strategic intr-un colt. In cateva ore, vestea a devenit internationala. La Maguay, telefoanele si mail-urile sunt invadate de precomenzi pentru ultrabook-ul MyWay U1401i. Toata lumea il vrea. Toata lumea il doreste cu ardoare. Datorita valului imens de cereri, Maguay reuseste sa ofere tuturor ca bonus un SSD mSATA 32GB. La umbra copacului si in linistea aparenta a parcului, inspiratia parca zburda la mine prin cap. Ma apuc sa scriu si nu reusesc sa ma mai opresc. Cuvintele parca se aseaza singure in ordine. Scriu, scriu si nici nu-mi dau seama ca se apropie seara. Orele trec asa repede cand tehnologia nu te trage inapoi. Procesorul Intel Core i3-2367M 1.4GHz Dual Core nu pare sa aiba nici o problema cu multitask-ingul meu. Public articolul pe blog in semn de multumire pentru echipa Maguay si Lab501 pentru cadoul minunat facut de ziua mea si pun ultrabook-ul la incarcat. A doua zi ma astepta o noua provocare in compania noului meu ajutor inspirational, MyWay U1401i.

Comentarii

5 comentarii la: Prima etapa a concursului NEXT LAB501 si Maguay s-a incheiat!

  1. Whooo!!! Mulţumesc mult!

  2. Sonofabum a scris pe:

    Uhuuuuuuuuu, felicitari lumeeeeeee. Maine la test vreau sa fiu mandru de voi :D
    Mult noroc si voie buna!

  3. Sunt puţin dezamăgit de răspunsurile selectate :)

  4. [Wanted] a scris pe:

    Si eu sunt dezamagit de raspunsurile selectate, nu ca nu ma aflu printre finalisti ci prin faptul ca unele chiar nu au nimic special.

  5. Has Cristian Adrian a scris pe:

    Asta este… Oamenii au ales ce au considerat ei ca i-a impresionat… E alegerea lor si concursul lor!!! Poate alta data la un nou concurs lume…

Lasa-ne un comentariu: