lab501.ro

Olympus OM-D E-M5 – mirrorless Micro Four Thirds

Scris de: , in categoria: Stiri, in 29 May, 2012.

In cadrul unei conferinte de presa desfasurata la sediul F64, Olympus anunta disponibilitatea camerei foto OM-D E-M5, o camera foto mirrorless Micro Four Thirds. Printre principalele caracteristici prezente pe noul model OM-D, mentionez sistemul de stabilizare a imaginii (IS) pe 5-axe, rezistenta la praf si stropire, prin folosirea unei carcase de magneziu si fotografiere secventiala la o viteza de 9 cadre pe secunda sau 4,2 cadre pe secunda in timpul focalizarii.

Mai jos gasiti caracteristicile detaliate ale noii camere mirrorless de la Olympus, conform comunicatului de presa:
• Viteza – cel mai rapid sistem de autofocalizare din lume FAST AF si focalizare continua 3D pentru imbunatatirea performantei la urmarirea subiectelor in miscare
• Senzor nou Live MOS de 16,1 megapixeli, pentru rezolutie inalta si performante excelente in conditii de iluminare redusa
• Vizor electronic de inalta rezolutie cu 1,44 milioane de puncte, cu design optic unic pentru reducerea vignetarii, camp de vizibilitate 100% si decalaj foarte mic la afisare
• Sistem puternic de procesare a imaginii – TruePic VI, pentru revenire mai rapida dupa declansare si o excelenta calitate a imaginii (sensibilitate cu valori mari de pana la ISO 25600, la fotografiere)
• Stabilizator de imagine ultra-eficient, foloseste primul sistem IS din lume cu 5-axe
• Corp compact, usor, construit in traditia faimoasei serii OM, din aliaj de magneziu, imbunatatit cu protectie la praf si stropire
• Complet compatibil cu standardul Sistemului Micro Four Thirds
• Obiective suplimentare lansate – M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 si M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro
• Ecran OLED tactil si rabatabil de 3 inci, cu timp de raspuns foarte mic
• Full HD (1920 x 1080), acum in format video MPEG
• Noul efect Ecou pentru filme (ecou cadru unic si multi-ecou)
• Functia Live Bulb, actualizeaza imaginea Live View afisata pe monitor la intervale presetate in timpul fotografierii bulb
• Noul Filtru Art “Key Line”, da fotografiei un aspect de ilustrata, accentuand liniile de contur; noi versiuni ale “Cross Process II” si “Dramatic Tone II”

Noul Senzor Live MOS din dotarea camerei OM-D are o rezolutie de 16,1 megapixeli, iar impreuna cu sistemul de procesare a imaginii TruePic VI ofera sensibilitate la fotografiere de pana la ISO 25600.

OM-D ofera un nou filtru “Key Line” pentru accentuarea liniilor de contur, dand fotografiei un aspect de ilustrata fiind disponibile doua variatii, care aplica efecte cu accent diferit. Functia Bracketing pentru Filtre Art permite utilizatorului sa genereze imagini multiple cu Filtre Art diferite dintr-o singura fotografie. Toate functiile sunt menite sa inspire utilizatorul in a experimenta si a deveni mai creativ in utilizarea camerei.

Stabilizatorul integrat IS al camerei a evoluat in sistemul IS MSC (Movie and Still Compatible), oferind o stabilizare imbunatatita a imaginilor in miscare. In special utilizatorii care doresc sa editeze video vor aprecia functia de inregistrare a filmelor Full-HD in format MOV (MPEG-4 AVC/H.264). Permite o durata a inregistrarilor de aproximativ 29 de minute. Formatul traditional AVI (Motion JPEG) este de asemenea disponibil. Sunetul in format Linear PCM este folosit pentru ambele moduri de inregistrare. Efectele Ecou Cadru Unic si Multi Ecou pot fi aplicate filmelor, acum adaugand optiunile creative ale utilizatorului.

Pe langa imbunatatirile care faciliteaza utilizarea camerei prin intermediul vizorului, OM-D integreaza si un monitor OLED de 3 inci care poate fi inclinat cu maxim 80° in sus sau maxim 50° in jos, pentru fotografiere din unghi inalt sau inferior. Foloseste 610.000 puncte si poate afisa date video echivalente rezolutiei VGA, iar ecranul tactil de tip capacitiv are o viteza mare de raspuns, ceea ce permite utilizarea intuitiva cu varful degetului la focalizare si declansare. Dezvoltarea, pentru o utilizare si mai simpla, aduce functia Live Bulb care actualizeaza imaginea Live View afisata pe monitor la intervale presetate, in timpul fotografierii bulb. De asemenea, permite utilizatorului sa verifice imaginea finala in timpul expunerii si sa ajusteze timpul de expunere in functie de rezultat.

OM-D este compatibila cu toate obiectivele Olympus MFT, dar si cu recent anuntatele modele M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 si M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro. Obiectivul de 75 mm are o constructie metalica de inalta calitate si permite setari rapide de diafragma pentru portrete si fotografierea evenimentelor sportive desfasurate in interior, iar obiectivul de 60 mm rezistent la praf si stropire ofera un raport macro 1:1 si o distanta minima de fotografiere de doar 0,19 m.

Olympus OM-D E-M5 este disponibil la F64 la pretul de 4.999 de lei pentru body (negru sau argintiu) si la 5.999 de lei pentru kit-ul cu obiect 12-50mm f/3.5-6.3.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: