lab501.ro

Nvidia GeForce GTX 680M – Kepler pentru notebook-uri si ultrabook-uri

Scris de: , in categoria: Stiri, in 5 June, 2012.

In urma cu doua saptamani am avut ocazia de a participa la o video-conferinta Nvidia in cadrul careia au fost prezentate – sub NDA – detalii despre GeForce GTX 680M pentru notebook-uri si diferite modele din gama GeForce 600M, mai exact modelele GT610, 620, 640, 650M, pentru ultrabook-uri. Evident azi, putin mai devreme, a expirat NDA-ul asadar am ocazia sa scriu despre noutatiile aflate.

Specificatiile lui GTX 680M sunt urmatoarele: arhitectura pe 28m GK104, 1344 CUDA cores, 720 MHz GPU Clock, 3,6 GHz Memory Clock, 256-bit Memory Bus, 115,2GB/s Memory bandwidth si pana la 4GB GDDR5.

In imaginile de mai jos, prezentate in timpul conferintei, remarcam diferenta aproape dubla (80%) dintre GTX 580M si 680M, un salt remarcabil in conditiile pastrarii unui consum apropiat.

GeForce GTX 680M ofera toata gama de “servicii” pentru gaming, adica SLI, DX11, PhysX, FXAA, TXAA, Adaptive V-Sync, 3D Vision, 3DTV Play, 3D Lightboost si Optimus.

Primele modele de notebook-uri dotate cu GTX680M si Optimus vor veni de la Alienware (modelul M18x) si MSI (GT70), care a inceput sa devine un competitor foarte serios in zona de gaming.

Referitor la ultrabook-uri era doar o chestiune de timp pana la momentul in care procesoarele grafice dedicate vor patrunde si pe aceste teritoriu. Evident, Nvidia face primul pas prin anuntarea unei serii de ultrabook-uri care vor folosi tehnologia Optimus pentru a balansa intre conservarea autonomiei si puterea oferita de o placa grafica dedicata.

Primul model anuntat este un ASUS ZenBook Prime UX32VD care va veni cu o placa grafica GeForce GT 620M si Optimus.

Teoretic, introducerea noilor procesoare ULV si a graficii dedicate nu ar trebui sa duca la un consum exagerat al bateriei, mai ales datorita tehnologiei Optimus, insa, doar testele viitoare vor arata cum stau de fapt lucrurile.

Pe langa ASUS, in cadrul Computex vor mai fi lansate ultrabook-uri de la Acer si Gigabyte.

Comentarii

Un comentariu la: Nvidia GeForce GTX 680M – Kepler pentru notebook-uri si ultrabook-uri

  1. Imaginile alea nu sunt absolut deloc prezentate in favoarea Nvidia. Nu va critic pe voi ci departamentul de relatii cu publicul care a pus la dispozitie documentele.

Lasa-ne un comentariu: