lab501.ro

Nintendo GameBoy, CIP 03 si JET la iLike IT

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 April, 2014.

Nintendo GameBoy

 
Pasionatii de jocuri din generatia noastra isi mai aduc poate aminte de primele console / calculatoare pe care te puteai juca in Romania anilor 80-90. Clone de HC produse in intreprinderile din Bucuresti sau Brasov, “consola” chinezeasca Brick sau Nintendo GameBoy, pentru cei care aveau rude in strainatate si un buget generos.

Saptamana trecuta am vrut sa aruncam o privire in trecut, asa ca am adunat la un loc o serie de masinarii interesante, care au reprezentat poate primul pas in lumea jocurilor video pentru multi dintre noi. CIP 03 si JET erau clone de HC produse in Romania, care rulau Basic de pe casete si care ne-au facut multora dintre noi cunostiinta cu Saboteur sau clone de Space Invaders.

La polul opus, Nintendo GameBoy reprezenta varful absolut al tehnologiei portabile de gaming acum 25 de ani, cand a fost lansat in Japonia. Ei bine, pe 21 Aprilie 2014, 25 de ani mai tarziu fata de lansarea oficiala, noi am gasit un GameBoy functional, impreuna cu doua jocuri si l-am prezentat la iLike IT alaturi de CIP si JET.

Nu in ultimul rand, cea mai noua consola prezenta in studio a fost PlayStation 2, care a implinit anul acesta 15 ani de existenta. Pare greu de crezut ca prin PlayStation 4 si Xbox One am ajuns deja la ce-a de-a 8-a generatie de console, nu mai putin de 42 de ani mai tarziu de la lansarea primei console (Magnavox Odyssey) pe teritoriu american!

Alaturi de George Buhnici si Paul Ghioca (WASD) am avut ocazia sa ne aducem aminte de HC-urile romanesti, de Nintendo Gameboy si de primul Tekken, in cadrul emisiunii iLike IT de Sambata, 26 Aprilie 2014.

 

Comentarii

Un comentariu la: Nintendo GameBoy, CIP 03 si JET la iLike IT

  1. theBRAIN a scris pe:

    Jet din ala am avut si eu :D
    Ce petarda era, nici nu vreau sa-mi aduc aminte. CIP-ul era mult mai bun, avea un prieten si mergea mult mai bine.
    Electromagnetica facea facea Jet-urile, fabrica e in Bucuresti la intersectia Progresului cu Calea Rahovei sau Trafic Greu cum mai este cunoscuta, vis-a-vis de McDonald’s. :P

Lasa-ne un comentariu: