lab501.ro

Dyson V15 Detect Absolute lansat oficial in Romania

Scris de: , in categoria: Stiri, in 30 September, 2021.

Dyson V15 Detect Absolute

 


 

Cand activezi intr-un domeniu de peste 10 ani vei ajunge inevitabil sa treci si prin situatii amuzante, sau cel putin interesante, sa vezi produse inedite si sa fi invitat la tot felul de conferinte si evenimente, unele dintre ele avand legatura cu domeniul in care activezi, altele mai putin. Acesta este si cazul meu, de exemplu, inbox-ul de munca fiind bombardat saptamanal de cateva zeci de invitatii la evenimente, comunicate de presa sau, preferatul companiilor mici internationale in ultima vreme, oportunitati de interviuri.

Si pe masura ce trece timpul te obisnuiesti sa filtrezi automat aceste mail-uri, trecand peste ele rapid si categorisindu-le prompt. O buna parte dintre ele sunt pur si simplu spam-uri de cea mai joasa speta, insa marea majoritate nu intra in aceasta categorie. Marea majoritate este impartita intre mail-uri de la companii straine si mail-uri de la companii autohtone, acestea fiind impartite la randul lor in domenii care ne privesc direct (hardware, gadget-uri, smart home), domenii care au o oarecare legatura cu ceea ce facem noi (game devs, operatori telefonie si internet, mediul business corporate etc.), respectiv mail-uri care nu au nici un fel de legatura cu obiectul nostru de activitate (licitatii de arta, cryptomonezi, bursa, financiar bancar, centre comerciale, s.a.m.d.).

Cel mai greu este sa sortezi mail-urile din cea de-a doua categorie, pentru ca, in functie de producator si produs, acolo ar putea fi ceva interesant pentru cititorii nostri, sau nu. Ca sa va dau un exemplu, Xiaomi produc smartphone-uri, care sunt clar interesante pentru cititorii nostri. Produc de asemenea si cantare inteligente, care intra in categoria smart-home. Dar produc si uscatoare de par si umbrele… care… nu prea au legatura cu LAB501. Sau ma rog, daca ar fi conectate, dar ar avea legatura la internet si ar oferi statistici, atunci sigur, ar intra in aria noastra de interes.

Acesta a fost si cazul invitatiei primite de la Dyson in urma cu mai bine de o saptamana, de a participa la un eveniment dedicat lansarii aspiratorului Dyson V15 Detect Absolute in Romania. Evenimentul ar fi trebuit sa aibe loc astazi, in format fizic, dar in conditiile socio-medicale in care ne aflam in momentul de fata, producatorul a dat dovada de prudenta si a mutat conferinta in online, aspect pe care eu personal l-am apreciat pe deplin.

Problema a fost cand am vazut cuvantul aspirator… pentru ca, trebuie sa recunoastem, electrocasnicele nu se numara neaparat printre produsele pe care le testam foarte des. Desigur, Dyson este un nume binecunoscut pentru noi si cred ca oricine a calatorit sau a intrat intr-o locatie ceva mai selecta s-a intalnit cu un produs din gama AirBlade, de exemplu.

Si totusi, compania fondata intr-o magazie langa Bath, Marea Britanie, in 1993, produce si alte dispozitive, nu doar uscatoare industriale pentru maini. Iar unele dintre ele, chiar au legatura cu ceea ce facem noi aici si ma refer in principal la purificatoarele si umidificatoarele inteligente, respectiv la solutiile inteligente de iluminare Lightcycle si Lightcycle Morph.

Si totusi, de aceasta data era vorba despre aspiratoare, o categorie pe care cei de la Dyson au abordat-o in forta, adresand toate categoriile, cu exceptia (momentan) aspiratoarelor inteligente. Si totusi, ce inseamna inteligent? Pentru ca daca vorba despre un aspirator autonom, care isi face treaba singur, atunci da, putem spune aspirator inteligent. Dar daca discutam doar despre un aspirator conectat la internet, wifi sau smartphone, fara functii in plus, putem discuta despre un aspirator inteligent?

Mai mult decat atat, daca aspiratorul nostru nu se conecteaza la nimic, dar inglobeaza o serie de tehnologii cu adevarat inteligente, in ce categorie am putea sa il incadram? Sa luam exemplul aspiratorului lansat astazi, Dyson V15 Detect Absolute, un aspirator comercializat in Romania pentru 4499 RON. Nu, nu este typo, nu am scris 4499 in loc de 449. Dyson V15 Detect Absolute este un aspirator high-end, cu un pret pe masura. Drept urmare, nu putem sa nu ne intrebam exact ce stie sa faca, mai ales daca tinem cont de pretul pentru care este comercializat.

Ei bine… multe. In primul rand, discutam despre un model cordless, adica fara fir. Asta inseamna ca avem de-a face cu un aspirator usor de utilizat, echipat cu acumulator, pe care putem sa il utilizam oriunde in casa, fara sa ne facem griji ca nu ne ajunge cablul de alimentare sau ca ne vom incurca in el. In al doilea rand, este echipat cu un motor care genereaza pana la 240W putere de aspirare si filtrare in 5 trepte, captand 99,99% din particulele de praf de pana la 0,3 microni.

In al treilea rand, inginerii Dyson au integrat o dioda verde cu laser in capatul de curatare, pozitionand-o la un unghi de 1,5 grade, la 7,3 mm de sol. Acest lucru inseamna ca praful fin, ascuns pe suprafața podelei, care de altfel este invizibil cu ochiul liber, poate fi vazut si indepartat. Mai mult decat atat, in cazul lui Dyson V15 Detect Absolute, producatorul a dezvoltat o perie conica, anti incurcare, care indeparteaza parul cu usurinta si il trimite in cos – cu alte cuvinte nu trebuie sa descalcim parul de pe perie, ca in cazul aspiratoarelor conventionale.

Nu in ultimul rand, daca tot discutam despre tehnologii inteligente, producatorul britanic a dezvoltat o tehnologie care sa permită utilizatorului accesul la o serie de date legate de cantitatea si tipul prafului aspirat, aceste date fiind afisate pe ecranul LCD incorporat. Un senzor piezo acustic a fost integrat in aspirator, iar filamentele din fibra de carbon din capatul de curatare ridica particule microscopice care sunt masurate si numarate de pana la 15.000 de ori pe secundă. Praful intra in aspirator si loveste senzorul piezo acustic de la intrarea în cos, vibratiile fiind convertite in semnale electrice, iar dimensiunea si cantitatea prafului sunt afisate pe ecranul LCD incorporat.

De asemenea, tehnologia Dyson de filtrare in 5 etape capteaza 99,99% dintre particule cu o dimensiune de pana la 0,3 microni, aerul eliberat inapoi in incapere fiind curatat corespunzator.

Daca aceste avantaje sunt suficiente pentru a justifica pretul de 4499 RON, asta decide fiecare pentru el. Cert este ca daca va pasioneaza subiectul, cel mai probabil ar trebui sa mergeti intr-un showroom si sa testati aspiratorul. Cine stie, poate s-ar putea sa va placa aspectul de Robocop al curateniei, pe care il veti avea in timp ce veti folosi Dyson V15 Detect Absolute. Sau poate va vor confinge usurinta in utilizare si nivelul ridicat de filtrare pe care acesta il ofera. Cert este ca in vremurile noastre nu strica niciodata sa ai la indemana un aliat de nadejde la capitolul curatenie.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: