lab501.ro

Canon EOS 60Da – pentru astrofotografie

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 April, 2012.

Canon a lansat o versiune usor modificata a modelului 60D ce include un filtru low pass care determina o sensibilitate mai mare a camerei foto la lumina in lungime de unda hidrogen-alfa. Fotografierea fenomenelor astronomice precum nebuloasele difuze – un fenomen preferat de astrofotografi datorită culorii rosii ce apare in urma ionizarii atomilor de hidrogen – se face mult mai usor decat cu un DSLR obisnuit datorita acelui filtru low pass integrat pe 60Da care ofera o transparenta de trei ori mai mare decat la EOS 60D.

Conform reprezentantilor Canon, acest nou filtru impreuna cu senzorul CMOS de 18 MP, procesarea DIGIC 4 si gama ISO ridicata, contribuie la obtinerea unor imagini clare ale emisiilor de culoare rosie dintr-o nebuloasa.
Intr-un DSLR obisnuit, un filtru infrarosu limiteaza cantitatea de lumina Hα ce ajunge la senzorul camerei, reducand transmiterea semnalelor rosii pentru a preveni aparitia artefactelor de culoare in imaginea finala.

Toate celelalte caracteristici sunt identice cu cele prezente pe Canon 60D.

Aceasta nu este prima camera destinata fotografiei astronomice de la Canon, primul model fiind o varianta similara a camerei 20D, denumite la fel, 20Da care a aparut in 2005.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: