lab501.ro

Apple WWDC – iOS 6 si refresh pentru MacBook-uri

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 June, 2012.

In urma cu cateva ore s-a terminat conferinta Apple Worldwide Developer’s Conference, iar cele mai importante noutati sunt legate de noua versiune a sistemului de operare iOS 6 si refresh-ul obtinut de gama MacBook.

Voi incepe cu sfarsitul, gama MacBook Pro a primit un update destul de consistent. Astfel, noul membru al familiei Pro denumit MacBook Pro cu Retina Display are o rezolutie de 2880×1800 pixeli, ceea ce inseamna in jur de 220 de pixeli per inch. Design-ul nu a fost modificat insa dimensiunile au scazut aproape la jumatate fata de MacBook-urile standard prin inlaturarea unitatii optice si a portului ethernet, mai exact acest model are o grosime de 1,8cm si o greutate de 2 kg.

Din punct de vedere al configuratiei, modelul de 15,4″ cu Retina Display va avea un procesor Quad-Core i7 la 2,3GHz, 8GB RAM si GeForce GT 650M cu 1GB si un SSD de 256GB. Va costa in jur de 2200 USD.

Din punct de vedere al conectivitatii, MacBook Retina Display va avea un cititor de card SD, doua porturi Thunderbolt, doua porturi USB 3.0, un port HDMI si bineinteles un port audio. De asemenea, sunt implementate si noile standarde wireless 802.11n si Bluetooth 4.0.

Celelalte modele de MacBook Pro de 15″ si 13″ au ramas aproximativ la fel, singurul update demn de remarcat fiind facut la procesoare, toate noile modele fiind dotate cu procesore Ivy Bridge i5 si i7.

Spre surprinderea tuturor, MacBook Air nu va veni cu un ecran Retina Display, acesta va avea doar configuratia actualizata cu procesoare Ivy Bridge Dual-Core i5, 4/8GB RAM si evident SSD-uri de pana la 512GB. Dimensiunea acestora in punctul cel mai lat este de 1,75cm iar greutate este de putin peste un kilogram.

iOS 6 a fost prezentat pe scurt, acesta urmand sa fie disponibil probabil odata cu noul iPhone. In noua versiune de operare au fost incluse actualizari si optiuni noi pentru aplicatiile Phone, Mail, Safari, Accesibility, FaceTime, Maps, Siri, Facebook si PhotoStreams. Mai exact, aplicatia de harti care folosea Google Maps a fost inlocuita cu o implementare proprie cu harti 3D (cu toate ca si Google ofera acesta optiune), la aplicatia Siri au fost adaugate mai multe limbaje si va fi disponibil si pentru noul iPad.

Facebook va fi integrat complet in noul sistem de operare, aproximativ in acelasi mod in care este Twitter in prezent daca nu si mai mult, FaceBook avand ceva mai multe functionalitati. Evident, prin integrarea FaceBook in sistemul de operare si aplicatiile third party vor avea acces mult mai usor la diferite optiuni specifice Facebook.

PhotoStream, mai exact Shared PhotoStreams face accesibile albumele de pe iDevice-uri pentru toti cei care folosesc iCloud. FaceTime va fi disponibil si pentru apeluri video folosind reteaua operatorului de telefonie, nu numai prin WiFi. Cateva optiuni noi au fost incluse si in aplicatiile Phone, Mail si Safari, evidente in imaginile de mai jos.

Chiar daca unii s-au asteptat la mari noutati in aceasta editie WWDC era destul de evident faptul ca nu vom vedea un nou iPhone atat de curand. Cel mai probabil noul iPhone va fi lansat in Q4 2012.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: