lab501.ro

Roccat ISKU FX & Hiro 3D

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 3 December, 2013.

Roccat ISKU FX & Hiro

 

In urma cu un an testam doua periferice de gaming de la Roccat, poate va mai aduceti aminte de cei doi mousi Kone XTD si Pure, ce mi-au lasat o prima impresie chiar buna. Cand mi s-a oferit posibilitatea de a testa Roccat ISKU FX si pad-ul Hiro nu am ezitat prea mult si am zis da, curios fiind de performantele tastaturii si a mouse-pad-ului.

Fara sa mai lungesc introducerea inutil, am sa trec direct la discutarea specificatiilor tastaturii. Roccat ISKU FX este o tastatura cu fir (2m / USB 2.0), are 123 de taste iluminate, 36 de taste programabile, 3 LED-uri de stare, suport impotriva ghosting-ului, polling rate de 1000 Hz si timp de raspuns de 1ms.

In primul rand as vrea sa mentionez faptul ca tastatura nu foloseste taste mecanice ci “normale”, cu suport din cauciuc. Avem in total 36 de taste configurabile dupa nevoile utilizatorului din care 8 taste au ca functii standard controlul multimedia, 5 taste sunt dedicate pentru functiile macro, 3 taste sunt dedicate pentru scurtaturi iar celelalte 20 de taste sunt de fapt primele 5 caractere de pe fiecare rand din partea stanga a tastaturii (functia macro poate fi accesata prin apasarea tastei EasyShift inainte, exact cum e la laptop-uri tasta Fn).

Imi dau seama ca simpla enumerare a specificatiilor si a functiilor tastelor nu ajuta cu nimic in lipsa unor imagini si indicatii clare, astfel ca mai mentionez doar costul acestei tastaturi, care este de aproximativ 500 de lei si trecem mai departe la prezentarea design-ului si a constructiei.

Roccat-Isku15

Comentarii

2 comentarii la: Roccat ISKU FX & Hiro 3D

  1. Seb a scris pe:

    A fost de Black Friday week pe amazon.co.uk la reducere. Ma gandeam daca sa o iau sau nu, dar am zis pas deocamdata. Pentru ca nu ma joc prea des si vreau o tastatura cat mai silentioasa, ma gandesc inca la Logitech K800 sau K740.

  2. Laur a scris pe:

    Era vremea de abordat un test la noua Roccat Ryos. Daca ar avea un discount substantial ar merita efortul, altfel… ce rost?

Lasa-ne un comentariu: