lab501.ro

Review – Fondi OnReal Camera

Scris de: , in categoria: Gadget, in 16 August, 2016.

Fondi OnReal

 
Ati observat probabil ca anul acesta am fost foarte ocupati pe LAB501, lansarile de produse noi revarsandu-se ca o avalansa peste pasionatii de hardware si implicit peste noi. Din acest motiv, timpul alocat NEXT-ului a fost ceva mai redus, la acest lucru contribuind si o usoara dezamagire pe care am simtit-o fata de segmentul “gadget”. Mai nou, toti producatorii de telefoane mobile isi doresc sa fie Samsung sau Apple, incercand sa reproduca succesul acestora nu doar prin dotari ci si prin practicarea acelorasi politici de pret.

Segmentul tabletelor trece printr-un declin continuu in ultimii doi ani, camerele de actiune respecta acelasi tipar ca si lansarile de telefoane (o gama noua in fiecare an, preturi mai mari, dotari din ce in ce mai exagerate in detrimentul duratei de viata a bateriei) si doar notebook-urile de gaming, perifericele si produsele cu adevarat iesite din comun ne-au mai atras atentia. Prin urmare, este lesne de inteles de ce am ales sa ne concentram asupra acestora sau asupra smartphone-urilor OnePlus, Xiaomi sau Allview, pe langa clasicii monstri Samsung care impun tonul pe piata.

In fond, nu stiu exact ce aduce nou cel mai recent model de HTC, sau mai bine zis care este tehnologia exceptionala de care nu aveam nevoie neaparat pe un telefon, dar sincer sa fiu nici nu prea ma mai intereseaza. Nici materialul eco/bio/premium de pe spatele ultimului LG nu ma pasioneaza in mod special si nici a zecea reincarnare a unui Xperia care straluceste cu siguranta la un capitol dar probabil dezamageste la altul. In fond, de ce m-ar mai interesa, daca Samsung au dus totul la perfectie si nu prea poti gresi alegand un flagship coreean, iar concurenta cere acelasi pret pentru produse care nu se ridica intotdeuna la acelasi nivel.

In conditiile in care gasim pe piata produse OnePlus sau Xiaomi care fac acelasi lucru pentru un pret mai mic, iar in Romania, iubite sau hulite, avem la dispozitie alternative Allview pentru toate buzunarele, piata smartphone-urilor in momentul de fata nu mi se mai pare la fel de interesanta si captivanta ca acum 2-3 ani, cand fiecare noua generatie schimba paradigma, macar la capitolul camera si fiecare producator incerca sa inoveze in mod util.

O sa va intrebati cu siguranta de ce mai scriu, daca tot simt aceasta “astenie” legata de mai multe categorii de gadget-uri. Pai este destul de simplu. Scriu pentru ca testarea anumitor produse cum ar fi flagship-urile Samsung sau implementarile accesibile imi ofera o imagine de ansamblu asupra domeniului intr-un anumit moment… si imi place sa fiu informat. De asemenea, scriu pentru ca uneori, poate chiar de multe ori, incerc sa abordez subiecte mai putin tratate de alte publicatii, care nu starnesc controverse aprinse si discutii interminabile.

Smartphone-uri accesibile care ofera dotari suficiente pentru majoritatea utilizatorilor, periferice de calitate lipsite de briz-briz-uri, micro PC-uri, notebook-uri care pot suplini fara probleme un PC sau, de ce nu, camere de actiune accesibile. Oarecum, undeva in aceasta ultima categorie se inscrie si produsul despre care discutam astazi, mai precis Fondi OnReal Camera. Nu as numi-o neaparat o camera de actiune in toata regula deoarece nu este rezistenta la socuri sau intemperii ca majoritatea camerelor de actiune. Cu toate acestea, pentru anumite tipuri de utilizatori, in anumite situatii, poate fi un gadget util. Prin urmare, sa vedem despre ce este vorba.

 
Intro

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: