lab501.ro

Streamplify Light 10 Ring Light

Scris de: , in categoria: Periferice, in 1 April, 2022.

Concluzii

 
Streamplify Light 10 este o lampa circulara situata la un pret extrem de competitiv avand in vedere calitatea luminii de care a dat dovada in testele noastre. Produsele destinate streaming-ului iau un avand considerabil in ultimii ani, iar ultimii 2 ani de pandemie ne-au facut pe multi dintre noi sa facem parte din acest domeniu, chiar daca poate nu ne-am dorit. De ce zic asta? Pentru ca toate conferintele, targurile, lansarile s-au mutat online si ne-am trezit brusc cu o nevoie acuta de echipament adecvat: webcam, lumini, microfon, casti, etc. Cei de la Streamplify au decis sa atace acest segment prin prisma utilizatorului care are un buget redus, insa isi doreste un produs care poate fi folosit cu usurinta in orice situatie.

Prima oara cand am vazut o lumina circulara folosita pentru fotografie a fost in binecunoscutul serial Dexter, unde era folosit pentru pozarea…. (stiti voi ce poza Dexter cu aparatul in primele sezoane). De atunci insa am vazut lumini circulare folosite si pentru fotografia de tip portret, dar si pentru fotografie de produs. Motivul este unul destul de simplu: aparatul sau telefonul cu care facem poza sau filmam sta fix in centru iar subiectul este inconjurat de o lumina difuza. Acest lucru elimina reflexiile, dar si umbrele care pot aparea in cazul blitz-urilor sau ale luminilor LED de tip panou. Nu in orice caz este oportuna folosirea acestor tip de lumini – trebuie testat si vazut daca se potriveste nevoilor voastre, de la caz la caz.

Streamplify Light 10 este o lampa circulara ergonomica, portabila la nevoie, cu accesorii utile in pachet dar si cu o lumina difuza si corecta din punct de vedere al deformatiilor culorilor (CRI peste 90%). Mie una mi-a placut si sincer nu ma asteptam la acest lucru, singurul lucru pe care l-as avea de reprosat fiind constructia integral din plastic (care da impresia de “chinezarie”), insa la acest pret banuiesc ca mai mult nu se poate. Probabil ca trebuia facut rabat la calitatea iluminarii sau la cea a constructiei, iar Streamplify au ales sa pastreze calitatea iluminarii. Si au ales bine!
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: