lab501.ro

Club3D USB Gen1 Type-C Triple Display Dynamic PD Charging Dock with 65 Watt PS

Scris de: , in categoria: Periferice, in 19 April, 2023.

Club3D

 
Placi video cu mii de shadere, procesoare care trec cu usurinta de 5GHz, in timp ce sub capota se ascund chiar si 16 nuclee si 32 de fire de executie, memorie DDR5, SSD-uri cu viteze inimaginabile in urma cu doar cativa ani, surse certificate 80 Plus Titanium, telefoane care au nu una, nu doua ci minim 3 camere sub capota… frumos a evoluat industria noastra din anumite puncte de vedere in ultima decada, progresul tehnologic facandu-si simtita prezenta in fiecare segment de piata, in fiecare categorie de produs.

Iar acest progres a venit cu nevoia de noi accesorii, capabile sa faca fata cerintelor actuale. Pentru ca in unele cazuri este vorba de viteza, cum ar fi de exemplu placile de retea 10 Gigabit, care au nevoie, evident, sa fie conectate la router cu un cablu corespunzator (CAT 6, CAT 7), iar in alte cazuri este vorba de concept, de filozofie de produs.

Un exemplu extrem de elocvent in acest sens este modul in care s-au dezvoltat notebook-urile in ultimii 10 ani. Astfel, avem acum adevarate bestii de 16 sau 18″, echipate cu procesoare si placi grafice mai monstruoase ca oricand, dar si cu toata conectica de care am putea avea nevoie. Dar in acelasi timp, pentru anumite activitati avem la dispozitie notebook-uri de 13″ incredibil de subtiri si usoare, care ne permit sa lucram de oriunde, ocupand foarte putin spatiu in bagajul nostru.

In cazul acestora insa, conectica este de multe ori redusa la minim, atat pentru a permite utilizarea unui form-factor cat mai redus, cat si din motive care tin de scenariul de utilizare. Pentru ca perifericele fara fir nu mai sunt de mult o noutate si oricine foloseste un laptop are un mouse wireless sau Bluetooth la indemana. Iar transferul fisierelor de pe telefon nu a fost niciodata mai usor, gratie functiilor integrate atat in Windows 11, cat si pe majoritatea telefoanelor din portofoliul brand-urilor importante.

In aceste conditii, nu ne mai mira deja de ceva timp prezenta unor ultraportabile echipate cu doi conectori USB-C, sau doi conectori USB-C si un conector USB, acestea facandu-si deja aparitia pe piata de mai bine de 5 ani. EI bine, oricat de performante ar fi acestea pe drum si oricat de putin am avea nevoie de conexiuni fizice in deplasare, acasa, pe birou, parca simtim uneori nevoia de mai mult. Si pentru a acoperi exact aceasta nevoie, exista sute de modele de docking station si adaptoare USB-C, de la zeci de producatori.

Un astfel de docking station vom analiza si noi astazi, de la un nume binecunoscut in domeniul hardware in urma cu mai multi ani, cand produceau placi video, mai precis Club3D. Acestia ofera in momentul de fata nu mai putin de 27 de modele de docking station-uri care folosesc conexiunea USB-C, iar noi am ales un model din gama superioara, mai precis Club3D USB Gen1 Type-C Triple Display Dynamic PD Charging Dock with 65 Watt PS.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: