lab501.ro

Leef iBRIDGE – OTG Pentru iPhone si iPad

Scris de: , in categoria: Gadget, in 9 February, 2015.

Leef iBRIDGE

 
Stiu, stiu, scrie iPhone si iPad in titlu si totusi articolul este scris de Monstru…sigur ne-a hack-uit cineva site-ul sau vine apocalipsa. Ca altfel…ar fi de neimaginat. Ei bine, daca as fi testat eu ultimul iPhone sau iPad atunci da, chiar ar fi fost intemeiate temerile voastre. Asa insa, chiar daca exista aceste cuvinte in tilul articolului, subiectul este altul, mai precis un accesoriu. Bine, doua, ca sa fim corecti, insa doar unul reprezinta o mare noutate.

Nu stiu daca va mai aduceti aminte, insa in vara anului trecut va povesteam despre OTG si despre device-urile de acest gen, exemplificand cu ajutorul unui produs ADATA. Ceva mai recent, prin Noiembrie, va povesteam despre un produs similar de la Kingston, pe care l-am utilizat in cadrul turei din Zanzibar si il utilizez si in zilele noastre. Prin urmare, ati putea spune ca subiectul USB OTG (USB On the Go) s-a bucurat de destul de multa atentie pe NEXT, in conditiile in care este vorba pana la urma de niste accesorii pentru smartphone.

Prin urmare, o sa va intrebati probabil pe buna dreptate de ce o sa va povestesc astazi despre Leef BRIDGE 3.0, de exemplu, daca acesta este doar un alt dispozitiv USB OTG dedicat smartphone-urilor cu Android. Ei bine, despre Leef BRIDGE 3.0 va povestesc doar pentru a exemplifica diversitatea portofoliului producatorului american. Adevaratul subiect al articolului de astazi, asa cum ati putut afla si in titlu, este Leef iBRIDGE Mobile Memory, adica o memorie OTG dedicata utilizatorilor de iPhone si iPad.

Utilizatorii de Android vor ridica probabil o spranceana plictisita, intrebandu-se “asa, si”? Ei bine, dragii mei, vedeti voi… fiecare platforma are avantajele si dezavantajele sale, particularitatile sale si exclusivitatile sale. Utilizatorii de Android s-au obisnuit de exemplu sa aiba la dispozitie o serie intreaga de accesorii, de la memorii OTG, adaptoare OTG, stick-uri pentru streaming pe TV, gamepad-uri s.a.m.d. Vedeti voi insa, ecosistemul Apple (desi are o gramada de alte avantaje si o pleiada intreaga de accesorii exclusive) este putin mai inchis, iar producatorul trebuie sa isi dea acordul asupra multor aspecte legate de accesoriile Apple (cel putin cele comercializate de firme al caror nume nu incepe cu Tzing si nu se termina in Ping).

Si daca Apple scot bani buni “traficand” spatiu de stocare (ma refer la preturile diferitelor versiuni de iPhone sau iPad in functie de capacitatea de stocare), inseamna ca nu au fost neaparat macinati de dorinta arzatoare de a permite utilizatorilor sa se foloseasca de memorii OTG. Prin urmare, aceasta categorie de produse este aproape inexistenta prin comparatie cu abundenta de optiuni OTG pentru Android. In aceste conditii, este lesne de inteles ca prima oara cand am auzit de Leef si de memoria lor OTG pentru iPhone si iPad, m-am intrebat imediat din care parte a Chinei or fi ei, ce adaptoare va trebui sa folosesc si ce tip de Jailbreak va fi necesar pentru a iPhone-ul sa imi permita folosirea dispozitivului.

Ei bine… nu. Leef este o companie infiintata in 2010 in San Francisco, California, care pana nu de curand au avut succes in Rusia, Hong Kong si Brazilia. In urma acestui succes, compania a inceput comercializarea produselor si in Europa si de curand in SUA. Si cand spun “a inceput comercializarea” ma refer la faptul ca Leef iBRIDGE poate fi comandat simplu si frumos si in Romania, de la evoMAG dar si de la alte magazine online. Mai mult decat atat, accesoriul este suportat de Apple (necesita o aplicatie gratuita iar aceasta poate fi instalata din AppStore), este recunoscut de iPhone si iPad si este de fapt un stick USB Lightning OTG. Adica intr-o parte avem conectorul USB pentru PC iar in partea cealalta conectorul Lightning pentru iPhone/iPad.

 
Intro

Comentarii

3 comentarii la: Leef iBRIDGE – OTG Pentru iPhone si iPad

  1. Un U a scris pe:

    Leef iBRIDGE este o solutie destul de scumpa ,dar cred ca pt cine are nevoie de extra spatiu de stocare si dispune de bani este o alternativa foarte buna,versiunea pt android are deja concurenti seriosi.

  2. Ionutz a scris pe:

    Cred ca fanii Apple, de la noi, o sa spuna: “Blasfemie”

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Sau nu? :)

Lasa-ne un comentariu: