lab501.ro

Belkin Smart TV Link & Go N300

Scris de: , in categoria: Stiri, in 13 March, 2012.

Traim in era mobilitatii si a dispozitivelor conectate in permanenta la Internet. Daca pana acum ceva timp ne miram pe la diverse targuri si conferinte de televizoare, frigidere sau masini de spalat care se pot conecta la Internet, in prezent acestea au devenit un eveniment cat se poate de normal. Cu toate ca in continuare ma intreb de ce ar avea nevoie frigiderul sau masina de spalat de internet, in cazul televizorului pot sa spun ca inteleg aceasta nevoie.

Imi amintesc anul trecut de un eveniment Panasonic in care a fost prezentata noua gama de televizoare (sau Smart TV-uri) iar pe langa caracteristicile tehnice impresionante (panel IPS, contrast foarte bun etc.) am fost foarte placut impresionat de posibilitatea de a rula Skype pe acestea. Deodata conceptul ‘corporate’ de teleprezenta a capatat un sens mult mai interesant care nu presupune cheltuirea a zeci de mii de euro.

Independent de Skype, utilitatea unui Smart TV, adica a unui TV care poate fi conectat la internet este evidenta. Simpla posibilitate de a verifica ratingul unui film pe IMDB sau de a afla mai multe detalii despre un film este un argument destul de bun pentru a considera conectarea la internet a TV-ului, in cazul in care acesta dispune de aceasta optiune.

Singura parte mai putin placuta este modalitatea de conectare la internet. In cazul in care TV-ul nu are deja un receptor Wireless, conectarea unui cablu ethernet de la router la TV este inestetica si putin inconvenienta. Modalitatea eleganta este conectarea unui mic ‘Access point’ la TV care se conecteaza wireless la router.

Exact un astfel de device este Belkin Smart TV Link cu ajutorul caruia putem sa conectam wireless televizorul la Internet.

Practic, Smart TV Link va avea nevoie de un port USB pentru alimentare si bineinteles de portul ethernet. Instalarea initiala decurge foarte simplu: Smart TV Link va trebui conectat la PC sau laptop dupa care in browser se va scrie adresa belkin.universal iar ghidul de instalare va fi lansat. Dupa conectarea la reteaua wireless interna, device-ul poate fi conectat la TV.

Din punct de vedere tehnic, Smart TV Link se poate conecta la retele Wi-Fi in banda de 2,4GHz sau 5GHz si are suport pentru retelele IEEE 802.11n/g/a/b. Bineinteles este recomandata conectarea la o retea 802.11n datorita ratei mari de transfer (300Mbps). Device-ul are un singur port ethernet si un singur mini-USB folosit pentru alimentare. Securitatea este oferita de suportul WPS (Wi-Fi Protected Setup), WPA/WPA-2 256-bit sau WEP 128/64 bit.

In cutia in care vine Smart TV Link mai gasim un cablu de retea, un conector USB-to-micro-USB, un manual cu ghidul de instalare si un CD complet inutil pe care se gasesc informatii despre garantie si licenta de folosire.

Singurul inconvenient major este pretul de aproape 300 de lei.Belkin Go N300 DB – Travel Router

Belkin Go N300 este un router de mici dimensiuni (are cam aceleasi dimensiuni cu Smart TV Link) care are rolul de a transforma rapid si cu usurinta orice retea locala cu fir intr-o retea wireless. Exemplul standard de unde si denumirea de Travel Router este transformarea conexiunii cu fir dintr-un hotel intr-o retea wireless.

In cutia router-ului gasim pe langa dispozitivul propriu-zis, o geanta din piele in compartimentele careia am gasit un cablu de retea, un cablu USB-to-micro-USB care are rolul de a se conecta la stecherul oferit, de asemenea, in pachet (cu adaptoare pentru prizele din UE si UK) sau la un PC/laptop pentru alimentarea router-ului, un mic ghid de folosire si un CD la fel de inutil ca si cel de la precedentul produs, pe acesta aflandu-se informatii despre licenta si garantie.

Utilizarea router-ului este foarte simpla, pur si simplu se conecteaza la o sursa de alimentare, se conecteaza cablul ethernet si gata. Dispozitivele se pot conecta wireless la noua retea disponibila, una in banda de 2,4GHz si una in banda de 5GHz. Securitatea retelei este deja asigurata, parolele pentru conectarea la cele doua retele fiind trecute in ghidul de utilizare (si nu sunt sub forma admin, 1234 sau 0000 ci din 8 caractere, litere si cifre). La Belkin Go N300 pot fi conectate simultan maxim 5 device-uri.

Utilitatea acestui router este evidenta in cazul in care calatoriti foarte mult si aveti cel putin doua device-uri care doriti sa fie conectate la internet in permanenta.

Belkin Go N300 DB are exact acelasi pret ca si Smart TV Link, adica in jur de 300 de lei.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: