lab501.ro

Review – Synology DS216j & DS216+II

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 8 September, 2017.

Concluzii

 
Pentru cei care prefera back-up-ul local, in detrimentul unei solutii cloud, Synology continua sa reprezinte o alegere inspirata, atuul lor principal fiind fara doar si poate sistemul de operare DSM si intregul ecosistem creat in jurul lui. Toate astea vin cu un cost, asadar sa nu va mirati daca un NAS Synology costa mai mult decat un produs concurent bazat pe aceeasi platforma hardware. Aplicatii / plug-in-uri pentru orice inseamna pana la urma timp investit de catre cei de la R&D.

Synology DS216j este un NAS cinstit, cu performante bunae si un design reusit, iar la un pret de ~900lei nu prea ai ce sa ii reprosezi. Ratele de transfer s-au apropiat destul de mult de cele ale modelului care costa aproape de doua ori mai mult, singurele slabiciuni le-am putut vedea atunci cand aveam un torrent pe fundal, procesorul facand mai greu fata transferului de date. Faptul ca suporta cea mai recenta versiune DSM este un mare avantaj, Synology alegand sa nu limiteze functionalitatea pe modelele mai accesibile.

Synology DS216+II este semnificativ mai abil atunci cand vorbim de mai multe sarcini in paralel, arhitectura pe 64 biti cu frecventa mai ridicata, IPC-ul mai bun precum si memoria dubla facandu-si simtita prezenta. Sistemul tool-less de montare al unitatilor de stocare este si el un plus, la fel si butonul configurabil USB Copy pentru sincronizarea datelor de pe stick pe NAS. Totusi, toate acestea vin cu un pret pe masura, DS216+II putand fi achizitionat pentru ~1650lei. Putem gasi la acest pret NAS-uri de la alti producatori dotate cu procesoare quad-core, dar trebuie sa tinem cont ca acestea nu beneficiaza de avantajele aduse de sistemul de operare DSM. Pana la urma, depinde de ce aveti nevoie si la ce folositi NAS-ul – pentru o utilizare SOHO un procesor dual-core x86 fiind suficient. Totusi, cand avem mai multi utilizatori care acceseaza simultan NAS-ul transferand date, saltul la 4 nuclee devine necesar.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Synology DS216j & DS216+II

  1. Liviu Tanase a scris pe:

    Ceva mycloud / mirror de la WD nu testati ? Sunt curios … sa iau niste recertified … sunt ieftine … si cred ca si bune ..

  2. http://next.lab501.ro/gadget/western-digital-my-cloud-ex4-8tb-nas-review

Lasa-ne un comentariu: